søndag 22. november 2009

Jeg har blomster i hagen


I dag har jeg vært en runde i hagen. Det er faktisk blomster der fremdeles. Etter lange tider med rim, så mye at bakken har sett helt hvit ut - når rimet forsvant er det altså fortsatt blomster. Ikke mange. Og de ser ikke ekstremt freshe ut. Men de er der. Stemor og fioler, og faktisk et par roser også. (De siste der mistenker jeg rett og slett har frosset fast sånn. Men nå er det jo mildvær.)

Men det meste ser slapt, vissent, slimete og gørrete ut. Som det skal på denne tiden, forsåvidt. Jeg samlet litt frø, blant annet av den omtrent svarte fiolen. Den fikk så seg sjøl i fjor, og det gikk aldeles utmerket. Den virker ganske så frøekte, de ble like alle sammen. Så nå har jeg samlet litt frø, så håper jeg bare de tørker uten å mugne.

Mens jeg holdt på med det, fant jeg den kule primulaen med sånn nydelig lilla blomster. Ja den hadde jo ikke blomster nå så klart, men. Knopper!!! Jo, nedi rosetten er det så helt tydelig knopper. Er det meningen at de skal holde til der i hele vinter for å slå ut til våren? I så fall er jeg imponert!

- POD-frøene kom i går. Det var jammen meg bare frø jeg hadde lyst på, hi hi hi. ;)

Og så har jeg vært på padletur, innlegg i padlebloggen. :)

4 kommentarer:

Mia sa...

Hvilken alle tiders stilig kjøkkenhage du har, me like, den skal jeg følge med på til våren :)

Miamaria sa...

Takk for det, den er stiligere når det strutter der, men. :) Fine farger der ennå. (Den derre kålgreien ser like frisk ut fortsatt! Utrolig!)

Ingrid Marie Ringen sa...

Kjempemorsom kjøkken hage!
Du jeg har snik lest på bloggen din i hele år for jeg har også satt opp drivhus iår, dvs det kom endelig opp 8.november etter en unevnelig mengde forarbeid.
Så nå skal jeg planlegge for neste år. Du som erfaren 1. års drivhusdriver, kan du komme med noen gode råd til nybegynneren. Grunnarbeidet var vannoverhodet og jeg må ikke planlegge for mye nesteår. drivhus på 12kvm.
Jeg har ikke blogg ( bare graver ,hehe), men ville være meget takknemlig.:)
mvh
Ingrid

Miamaria sa...

Så gøy! Da har du samme størrelse drivhus som meg. :)

Hva er det slags planter du skal satse på i drivhuset? Hvis du skal ale opp en del planter, sommerblomster og slikt så er i hvert fall en ting du bør sørge for å ha, undervanningsbrett. Det letter arbeidet en god del.

Og så er det lurt med en god vifte som sørger for at lufta ikke blir stående i ro, det minsker også sjansen for div. utøy.

Det er de to tingene jeg er mest fornøyd med at jeg skaffet meg helt fra starten av.

- Tredje viktige tips er å klare å begrense seg - men det er nesten umulig å få til uansett, he he he he.