søndag 29. mai 2011

Peonknopp, bjørkebladsaft og lom

Denne peonen står i knopp. Endelig, jeg fikk den som frøplante hos ei dame i hagelaget for noen år siden - og nå har den tenkt å blomstre! Tøft!!! :) Tror det var seks knopper å telle på den. :) Det blir stilig.

Jeg har laget bjørkebladsaft. Det vil si den er jo ikke ferdig, skal stå noen dager og trekke. Men den er underveis. Nå sjekket jeg ikke oppskrifta, jeg plukket bare så masse som jeg orket med min tålmodighet, og håpet at det skulle holde til noen porsjoner. Ha ha ha, det sto 150-200 i oppskrifta, min tålmodighet holdt til ca. 70 gram... Et stykke unna kan man si. Men jeg har da laget en miniporsjon, så det blir nå en smak i alle fall. :) (Og jeg tror faktisk det er mer enn jeg plukket i fjor, likevel...)

Auriklene blomstrer noe allmektig nå, så jeg har tatt en bilderunde. Har også fått pottet en del planter opp fra pallekarmene, så kanskje i løpet av et par dager at jeg har fått klart til planting i flere. Håper det.

På vei heim fra bjørkebladplukking i Bø kjørte jeg forbi to storlomer i et vann. Hadde med meg hele fotobagen og zoomobjektivet og alt, men da jeg kjørte tilbake med nedveivet vindu for å ta bilde, så hadde jeg selvsagt ikke minnekort i apparatet... Jeje.

2 kommentarer:

Kristin Aurdal sa...

Det er så spennende med blomster som blomstrer for første gang. Du må huske å legge ut bilde når den springer ut.
Håper du får bedre lykke med det bildet enn de du skulle ta i dag :-)))))

Linda sa...

Så flink du er til å lage saft, det høres så godt ut, og jeg blir sååå imponert:) Rabarbra saften over høres også deilig ut:)