søndag 15. mars 2009

Jippi, snøklokkeknopp, og sjokoladeakeleiesprett!

I dag har jeg vært en runde ute. Fikk beskjed i går om at jeg burde ned i naustet og løfte på tørrfisken (så den ikke tørker fast i stolpen den henger på), og i morges fant jeg en lapp med tørrfisk-løfte-rebus på oppå brødfjøla da jeg skulle ordne meg frokost, så det var bare å rusle ned mens jeg husket på det.

Med det samme jeg var der, lyttet jeg etter Kjell (tjelden vår), men jeg hørte ikke noe. :( Men den der blå, valurten, den har klart seg ser det ut for. Og jeg så tyyydelig noe primulasprett også. Atmed naustveggen har det vært bart en god stund, så det er helt åpenbart at jeg må plante vårsaker der, først som sist. Og så hadde gubben helt rett i at den fisken burde løftes på, for den satt ganske fast. Men tørrfisk blir det altså i år også. :) Jippi!

Så blei det så klart en runde i hagen også, etterpå. Det har smeltet litt mer i hjørnebedet. Pulmonaria Sissinghurst White, den brokete lungeurten med hvite blomster, ser da ut til å stå klar med knopper under der? Ser ut som den har planer om å komme tidlig i gang. (Godt mulig den pleier det altså.)

Så fant jeg akeleier i sprett - inkludert sjokoladeakeleien! Aquilegia viridiflora 'Chocolate Soldier'. Den er råkul, og jeg er superglad for at den ser ut til å ha overlevd vinteren. Det er en av de kuleste jeg har. (Tusen takk Rita!) Noen riddersporer ser ut til å spire så smått, og så ser det ut til at en god del av revebjellene faktisk har tenkt å komme igjen i år.

Og, så var endelig snøklokkene tint fram. I motsetning til klosterklokkene, så sto et par snøklokker nå med knopper!!! En dag eller to med sol nå, så har jeg BLOMST!!! Ha ha!!! Så deth!!!

- Innleggets bilde er en plante jeg hadde i fjor, som jeg ikke klarer å komme på hva var for noe. Har ikke sjans. Den hadde blader som bredt gress, litt liljeaktig på en slags måte. Men det står helt stille. Kanskje noen har et tips? Kanskje noen som leser til og med var den som sendte meg den, og vet det helt sikkert? Mener jeg fikk den som småplante pr. post, i bytte for noe.

3 kommentarer:

Juni sa...

Den hvite lungeurten var nydelig!
Jeg har tre forskjellige lungeurter i hagen, men ingen hvite. Skulle du få lyst til å bytte en bit med meg så er jeg interessert.
Lungeurten er den første stauden til å blomstre i hagen her, og den vanligste med blomster som skifter i rosa og blått har allerede begynt. Så har jeg en med helt knall blå og en med et noe annerledes bladverk. Det er mer avlangt i fasongen og blir mer sølvfarget etter blomstring. Husker ikke navnene nå i farta.

Den rosa blomsten din vet jeg ikke hva er.
Men det ER deilig nå som hagen begynner å våkne og man kan gå på oppdagelsesferd igjen.

Ha en god helg:)

Miamaria sa...

Jeg skal prøve å huske på det etterhvert, må se hvor stor den har blitt. :) Slett ikke umulig at det kan gå an å ta litt av den, men jeg er ikke sikker.

Bjørg 47 sa...

Så heldig du er som har vår allerede !! Er IKKE misunnelig, men den kommer nok her også, engang !! Sukk!!