søndag 12. april 2009

Guffent vårvær

Nå er det vår. Nå kan det ikke være mer enn 10% snø på tomta her, 90% bart. Noe sånt. Det har forsvunnet superraskt det siste døgnet - en kombinasjon av regn og vind.

Vind ja - vi har vært på besøksrunde i heimkommunen i dag, og etterhvert som vinden har økt har jeg blitt mer og mer nervevrak... (Jeg hadde forresten mareritt i natt som var, om at drivhuset blåste til helsikes. Huff.) Men da vi kom heim sto drivhuset fortsatt. Det skulle egentlig bare mangle, det er vel ikke mer enn en frisk bris. ;)

Men - døra hadde blåst opp! Det har jeg sagt hele tiden kom til å skje, det er jo skyvedører som på en vanlig skyvedørsgarderobe. Ingen låsing noen vei - ikke låsing dørene mot hverandre, og ikke noe sideveis. Hva skal liksom holde dem på plass da? Da jeg kom, sto det en glippe åpen på 10-15 cm. Gubben kan sverge på at han hadde lukket dem helt sammen. Nå har han reipa dem fast, rett og slett... Men dette må vi finne en permanent ordning på. Jeg fatter ikke hva de har tenkt skal holde dørene igjen?

Klosterklokker er fine når de er våte også. :)

4 kommentarer:

Charlotte sa...

Hmmm mitt drivhus ( Juliana) har slike klemmer på hver side av døren ved håndtaket. Man må lukke hardt så klemmer de inn i hverandre. Kanskje noe å skru på? Eller kan du jo sette på en vanlig hengsel?

Ellea sa...

Jeg har også lås på dørene på mitt drivhus. Det burde jo la seg gjøre å montere etter eller annet på i ettertid......

Juni sa...

Min dør kan også låses på et vis, det er en dings øverst opp som kan dreies rundt og dermed "låses" døren, jeg har også skyvedør.
Jeg har mange ganger vært redd for at drivhuset skal blåse bort, men har aldri opplevd at hele greia har forsvunnet. Noen plater i ny og ne har det vært som vinden har tatt med seg.
Forresten oppdaget jeg i dag at jeg har hvit lungeurt. Jeg ble jo så lysten på den da du skrev om din for en liten tid siden. Jeg kjøpte den i fjor og hadde aldeles glemt den bort, men nå i dag så jeg den og den har foreløpig kommet med en fattig blomst.

Miamaria sa...

Håndtak? Skulle gjerne hatt det også, jeg...

Nå er der to dingser til dørene som vi ikke forstår hvor skal, så det er jo mulig det har noe med låsing å gjøre. Men så lenge vi ikke skjønner bruksanvisningen på det punktet, så får det bli reiping...

Gratulerer med lungeurten, om ikke nyanskaffet så nyoppdaget! :)