lørdag 11. april 2009

Nå ble det litt fart på våren her ja

I natt har det yret litt (ikke som i yrer og kryr, men yr som i regn), så nå har det forsvunnet ganske masse snø. Og den som ligger igjen er pill råtten, he he he. Gubben holder fortsatt på med drivhuset, litt feiloppretting og litt forsterkninger og sånt.

Jeg gikk ut i morges for å se om det hadde kommet vann i platene. Det hadde det heldigvis ikke, men det var sånn vindhyling! Jeg oppdaget da at dørene ikke var helt på plass som de skulle, og dermed kom det vind inn noen glipper. Jaja, jeg flyttet dem på plass. Tett av den grunn? Nånei, de gikk mot hverandre oppe - nede - men på midten var det en stor glipe. Jeg må si jeg blir litt irritert når man handler noe som faktisk koster egentlig over tjue tusen, og så er det så elendig opplegg. Helt utrolig.

Men kulingen som var meldt dukket ikke opp og ser ikke foreløpig ut til å komme heller. I skrivende øyeblikk er det til og med sol. Det har blitt skikkelig vårstemning ute her nå de siste dagene, når mildværet har kommet. Fuglene er helt ville, vi hører dem på alle kanter. Tjelden, vipa - og karen på bildet, storspoven. (Eller gåsbauen som han kalles her.) Småfuglene kvitrer jo også rundt omkring, så det er skikkelig leven. (En og annen motorsykkel er også ute innimellom, det er jo litt vårlyd det også...)

Det vi lurer på nå er hvordan vi skal lage gulvet. Har skrevet i en tråd på Hagegal for å få tips, for vi er veldig usikre. Dette drivhuset er jo høyere under taket enn de vanlige, litt mindre drivhusene. På den ene siden vil jeg jo ha noe av gulvet litt senket, sånn at tomatene får utnyttet høyden skikkelig - men så vil jeg helst ikke stå helt nedi "dumpa" selv. Da blir jeg veldig liten inni det drivhuset på en måte, bare hodet stikker opp av muren liksom. (Ikke helt da, men...) Ja vi er i en prosess her. Det dumme er at jeg får jo ingenting ut der før gulvet er ferdig.

Mye å tenke på. Er litt lei nå så jeg har tatt pause fra hele greiene, så får det gulvtemaet modne litt i hjernen imens også.

1 kommentar:

Ellea sa...

Ja det er litt av en jobb og gå rundt og justere etter at drivhuset er satt opp. Spesielt dette med dører og vinduer har jeg dillet mye med. Hva er sidehøyden på drivhuset ditt? Jeg synes det var godt med det nye drivhuset mitt. Der er sidehøyden ca. 180 så jeg har full ståhøyde over alt.