fredag 10. april 2009

Værsågo' bli tuillat! - Men nå står det! Hele!

Ja, nå har vi fått opp huset. Det eneste som mangler nå er plastduppedittene i hjørnene, og takforsterkningene. Klokken er snart ni, og vi rakk altså ikke alt i dag heller. (Dere ser at blitsen slo seg ut, så det har begynt å bli mørkt. Vi har holdt på i hele dag bortsett fra kaffe- do og middagspauser. Det har vi måttet koste på oss.)

Det har vært en del styr. Mye har vi måttet rette opp fra i går. For eksempel viste den der "localizeren" seg å ha sørget for at alt møttes feil i toppen på begge kortsidene. På tegningen skulle den møte endene på dingsene, men når vi får selve mønedingsen (som localizeren da er en kapp av), så viser det seg at den er det hull i, så den må nedpå dingsendene - for det skal skruer i hullene, og den skal skrus fast der! Man kan ikke sette skruer i lufta!!! En idé å ha anmerket sånt, kanskje?

Vel, det var nå bare å gjøre oppattarbeid så ordnet det seg. Og diverse annet oppattarbeid så ordnet andre ting seg... Og når vi brukte zalo, kubbe i enden og hammer, så fikk vi på plass takrennene... :) Det som ikke har ordnet seg er vinduene, de står og spriker og de vet vi ikke helt hva vi må gjøre med. Men de er på!

Dørene var så trege å få på plass, at de gikk begge i stykker under prosessen... (Det sier vel litt om kvaliteten på dette også - vi brukte ikke hammer for å få dem på plass.)

- Men vi har altså fått det opp, som sagt. Det står der. Det er stort. Og vi har gravd så dypt, at jeg virker som en maur når jeg står inni. Jeg har visst glemt at jeg er et lite menneske... Jeg ser såvidt over muren, he he he. (I midten av huset er det altså 3,30 opp til mønetaket fra gulvet nå.)

Det skal jo markisoleringsplater inni, og noe strøsand og heller (fikk jeg høre i dag, jeg visste ikke at jeg hadde bestemt meg for type gulv men det ble fortalt en besøkende mens jeg hørte på så da blir det vel det), og de bygger jo litt. Og så bygger jo sokkelen, den har jeg ikke hatt med i beregningen.

Det mest positive med dette er i grunnen at jeg får farge i ansiktet av å være ute hele dagen. Og det kan vel trenges, hvis jeg kommer til å holde meg inne i drivhuset resten av sesongen. ;) Nå skal jeg sjekke om det er noe fornuftig påskekrim på tv i kveld. :)

God påske! :)

(Bildene fra dagens drivhusarbeid finner du her.)

7 kommentarer:

Randines hageblogg sa...

Gratulere med ferdig oppsatt drivhus! Det gikk jammen raskt så iherdige må dere ha vært.

Fortsatt god påske!

Charlotte sa...

Jaaaaaaaaaaaaaaa!!!!! Utrolig godt jobbet. Frister det til gjentagelse? He-he...

Miamaria sa...

Gjentagelse, det vil jeg ikke en gang tenke tanken nå!!! For noe drit. Og da er det ikke tett en gang, døra sto og spriket til meg nå jeg kom ut.

(Altså, den går i hverandre oppe, den går i hverandre nede - men midt på glipper det så eventuell vind kan få slippe rett inn... Og det har ikke med det som er ødelagt å gjøre heller, for det er på yttersiden av dem.)

Ellea sa...

Gratulerer med vel utført jobb!! Da vi omsider var ferdige med å sette omn mitt var vi hjertens enige: "Aldri mer"!!

Bjørnar sa...

Gratulerer med nytt drivhus! Husker endel banning og steiking da mitt eget ble satt opp - strengt tatt burde de leveres med en resept på Valium...

Marosa sa...

Nå har jeg lest meg opp litt på de siste posten her. (Har ikke fått lest så mye bloggger i det siste.) Himmel for et styr dere har vært gjennom! All ære til dere for å ha kommet dere helskinnet gjennom. Nå er det vel bare litt flikking igjen, så kan du KOSE deg med drivhuset! Gratulerer :-))

Miamaria sa...

Banning, ja. Valium - hadde muligens vært en fordel! Kose meg med drivhuset? KOMMER! (Men akkurat nå er jeg litt lei... Og så må jeg ha gulv først...)