søndag 30. november 2008

Snø, bestilling, amaryllis, glemsomhet...

Jeg lurer på om snøen er kommet for å bli, at dette blir en snøvinter. Jaja, om så er så blir det jo snødekke og det skal jo være bra. ;) Det er i hvert fall vinterstemning ute fremdeles, det er sikkert. Temperaturen varierer, men kommer lite over null for tiden.

Vurderer bestilling fra Grønt Fokus. Det vil si, jeg skal bestille, for jeg skal ha sånne automatiske lukeåpnere. Og så kan det være kjekt med opphengsdingser, undervanningsbrett og diverse jeg finner - i dag oppdaget jeg at de har undervanningsbøtter. Jaja. Vi får se hva det blir, jeg synes det er litt dyrt med porto. Men den må jo betales uansett hvis jeg skal ha de der lukeåpnerne. (Lurer på om de har like gode åpnere andre steder.) Jeg må jo ha det.

Vi har vært på besøksrunde i dag, blant annet til svigerbestemor. Hun hadde en rød og en hvit amaryllis (Hippeastrum), og jeg prøvde meg på litt bilder. Synes særlig de røde er så fantastisk flotte når de er på vei til å folde seg ut. Litt grønt og mye rødt. Veldig fint.

Jeg glemte forresten på fredag, å fortelle hvordan dagen egentlig hadde vært. Glemsom, kan man oppsummere kort:
1. Hent salaten jeg skulle ha til lunsj, sett fram for å ikke glemme den.
2. Kjør på jobb - halvveis - snu for å hente salaten som står midt på bordet hjemme...
3. Ta med telefonen som lå ved siden av salaten og også var glemt...
4. Parker på jobb for seint (siden jeg var etter ruta før jeg snudde), og ta med inn - nei, kosten var også glemt hjemme ja.
5. Gå opp på spiserommet, sett salaten i kjøleskapet og spis - nei, hodepinetablettene glemt nede ja. Ned og hent dem, og et dem.
6. Jobb osv., glem diverse underveis i jobbinga (jevnlig), kjør heim. (En snill kollega kosta front- og bakrute for meg... Hun hadde kost, nemlig, som ikke lå hjemme.)
7. Kjør til butikken - nei, dunk dunk, stopp etter noen hundre meter. Gå ut og hent lederen til motorvarmeren, for den hadde jeg glemt å ta ut så den hang fast under bilen...

Gubben mobber meg og sier at vi burde ha en lengre motorvarmerledning, en som når helt inn til jobben... Jeg har nemlig gjort dette én gang før (et annet år!), så nå heter det når han forteller det at "hun har en tendens til". En gang i året, da har man en tendens. Ok.

Verre er det når man har en "tendens" til å glemme det aller meste i løpet av en dag... Huff.

fredag 28. november 2008

Helg er deilige saker!

Nå har jeg ventet på helg i noen dager, og endelig er den her. Sitter med en Munkholm og dagslyslampa, mens jeg funderer på hva jeg skal gjøre i morra. Det må shoppes noen julegaver, helt klart. (Nå har jeg lest at en øl er like mye kalorier som en pølse, så jeg kan muligens utsette middagen noe.)

Fikk en veldig positiv melding i dag. Kan ikke si nå hva det er, for det er en hemmelighet - noe jeg prøver å fikse for hagelaget som skal være en overraskelse. Så langt er alt etter min plan. ;) Så får vi se hvordan det går til slutt, jeg er foreløpig ganske spent. Jeg kommer garantert tilbake til saken etterhvert, uansett hvordan det går - dere blir orientert. :)

Jeg vant ikke på vinlotteriet på jobb i dag. :( Normalt sett er jeg ikke så sur for det (bare later som), men i dag var den ene premien en rød amaryllis. Det trenger jeg. Men neida, jeg ble ikke trukket ut. Da må jeg vurdere å kjøpe i morra. Jeg har jo nå tre dekorasjoner med hvite amaryllis i (Alfresco het den tror jeg), men det er jo rød som er julefargen. Må ha minst en rød da, vel?

Ellers er det lite hagenytt her, ikke så rart når hagen er snødd ned. Hadde ti minus i går så det var veldig fint at det var snø. For min del må den bare ligge her - men det trenger ikke å komme mer nå altså!

- Jo, for de som leste Posten-innlegget mitt her om dagen så kan jeg gledesstrålende fortelle at i dag fikk jeg en ny brevsending som var tjukkere enn sprekken, men den kom likevel OPPI kassen, ikke til posthuset med lapp i kassen. Håper det fortsetter. ;)

søndag 23. november 2008

Juledekorasjoner, det er lov å prøve seg...

Jeg har en plan som går ut på at jeg skal lære meg å lage juledekorasjoner. Kjøpte meg sånne kurver på et loppemarked (nesten gratis), og så har jeg vært tidligere i høst og samlet mose og lav. Lørdag var jeg innom butikker her og fikk fatt i amaryllisløk og grønnplanter på relativt billigsalg.

Så i dag har jeg kjørt til Bø for å leite kongler og slikt. Jeg håper ikke hakkespetten som holder på i området der er alt for sur, men jeg mener nå at det fortsatt er masse igjen. Masse. Jeg har både furu- og grankongler, men jeg syntes grankonglene gjorde seg best i dekorasjonene så jeg har vel foreløpig ikke brukt furukonglene ennå. Klippet også av noen tynne rogngreiner med rognebær ytterst. Spent på hvordan disse bærene kommer til å oppføre seg nå som de er tatt inn. Foreløpig ser de kule ut.

Har kun brukt av det jeg har samlet inn, ennå ikke pyntet med glitter, nisser og annet fjas. Vi får se hva jeg gjør etterhvert.

Forsøk 1
Forsøk 2
Forsøk 3

De amaryllisene vises jo foreløpig omtrent ikke, men de skal altså bli hvite. To av dem har tre knoppstengler ser det ut for! Ikke verst. Så spørs det hvor mange blomster på hver stengel da.

Tror kanskje det tar noen år med trening før jeg kommer opp på nivået "kan loddes ut på hagelagets julemøte", men da er det jo greit å ha begynt...

fredag 21. november 2008

Posten er en egen verden

"Vi lever for å levere" (- men helst dagen etter)

Denne brevposten prøvde Posten å levere i går, men jeg måtte vente til i dag fordi "den var for stor til postkassen".
(Jeg kan imidlertid få kjøpe postkasse hos Posten, da skal jeg visst få posten oppi kassen, istedet for å måtte kjøre til postkontoret selv for å hente den dagen etter at den skulle ha blitt levert meg.)

Målene på sendingen er: 22x17x4 cm. (Finnes det EN enestepostkasse som ikke tar så små sendinger?)

I rest my case.
(Egentlig ikke, jeg sitter bare og funderer på hvordan jeg skal gripe dette an denne gangen.)


FORTSETTELSE!
- Mens jeg sitter her og forteller om dette her, faller blikket mitt på dagens post som ligger på stuebordet, ikke gjennomsett. Og hva ligger øverst? Postens julemagasin... Verden er ironisk.

Men det er mer. For når jeg åpner sendingen, som jeg tror inneholder hodelykten jeg har bestilt, stusser jeg på at det er Posten som har utstedt fakturaen? - Ha ha ha, sendingen posten ikke klarte å levere i kassen min, er fra POSTEN! Det er frimerkene jeg har bestilt, for å snyte dem for penger når portoen går opp! Ha ha haha ha! Jeg ler meg ihjel her nå!

torsdag 20. november 2008

Første frøsåing i dag

I dag sår jeg første frø. Potta står klar på planterommet, jeg må bare så selve frøene oppi der. ;) Så det så. I år ser det ut for at ikke lysene blir tatt ned i det hele tatt der inne. Ja ikke for det, dette er en staudepotte og den skal settes ut.

Ellers så driver jeg fortsatt og merker bildene mine, det tar litt tid. Men allerede nå skal det være mye lettere å finne frem. Og så er det så artig å kunne klikke på "blomster", og så får jeg opp alle blomsterbildene jeg har tatt. Du verden så mye fine blomster! Åh, jeg håper det blir tidlig vår i år. ;)

Jeg holder også på med planlegging av julegaver. Egentlig skulle jeg kjøpe i dag noen, men det glemte jeg visst av. Men vi skal på ferie om ikke alt for lenge, vil helst være ferdig før den tid så jeg er sikker på at vi rekker det. Siste ukene før jul er jo butikkene tomme for alt man skal ha, er erfaringen fra tidligere år.

Nå tusler jeg til sengs med Hagen for alle.

onsdag 19. november 2008

Tagger bilder

Jeg har nærmere 14.000 bilder. Nå sitter jeg og tagger, så det skal være greiere å finne frem. Det er ikke lett å finne frem når man ikke husker dato det ble tatt, for eksempel.

Har egen kategori for blomster, og en for hus og hage. Mye artigere når jeg kan se gjennom bare hagebilder fra juni og juli, for eksempel. Håh, det blir fint. Gjorde mesteparten i går, nå har jeg bare siste halvdel av 2008 igjen. Må huske å ta backup også, det er en stund siden sist nå.

Været er samme. Snø, regn, sludd, vind, frost, varmegrader, stille, vind... Mixet fint ihop i en heslig miks. Nok om det.

Hmmm... Det var noe jeg skulle notere her, men jeg klarer altså ikke å komme på hva det var. Må nesten komme tilbake til det. Søren, det er minst andre innlegget jeg ikke har klart å komme på det.

tirsdag 18. november 2008

Fysj for et vær

I dag er en dag som virkelig illustrerer hvorfor jeg hater vinteren. En ting er denne snøen, som kommer dalende. Som medfører brøyting, kosting av bil, snø inn i gangen, osv. Det er så. Hvis den da bare kunne ligget der, stilt og rolig.

Men neeeida. I går ble det mildvær, og etterhvert regn. Da er det at det kommer. Slapset. Grrr. Is, vått slufs man vasser rundt i. Og i dag så har det jammen begynt å komme slufs ned fra lufta også. Argh. Hater det.

Også har jeg sendt frøboksen videre i dag. Hadde et lite frømøte her i går. Artig å bytte frø med en sånn boks, som det ligger alle mulige sorter frø oppi - og så er det navn på dem, ja altså ikke bare på blomsten det blir av frøene, men den som har samlet dem også. Det gjør det litt mer spennende enn å kjøpe frø i butikken.

søndag 16. november 2008

I dag har vi heist flagget!

I dag feirer vi. Gubben er blitt 30 år nå endelig (synes jeg som ble i september allerede), vi har femårsdag i dag, og så fikk jeg melding i morges at venninna mi (endelig, synes jeg om det også) fikk minstegutten sin i dag tidlig. :) Så i dag var det rett ut og sette flagget på veggen når jeg våknet! (Heldigvis må jeg ikke egentlig ut, jeg bare åpner badevinduet og setter det der på veggen...)

Som dere kan se på bildet så har det kommet mer snø her i dag. Det var helt peise tett med snø i luften da vi sto opp. Kunne ikke se mange meter. Etterhvert har det sluttet å snø og det er egentlig ganske fint ute. Hvis nå denne snøen bare kan ligge i ro, så skal jeg være fornøyd. Vi har forresten ikke nå bare fått skikkelig lag med snø (brøytebilene kjører), men vi har også hatt skikkelig frost de siste dagene. Har vært mellom fem og ti minus rundt omkring her, det er jo svinkaldt.

Frøboksen har ankommet meg. Har gått kjapt gjennom den, synes den har vært mer spennende før. Men så har jo jeg nettopp fått frø fra Magnar, så jeg var vel "mettet" på et vis. Fant meg noen få poser, men heiv oppi noen flere. Prøvde å ha i litt forskjellige saker. I morra skal vi møtes noen damer for bytting med hverandre og boksen, før jeg sender videre.

Ellers så har jeg handlet meg småtterier for å ha i drivhuset. Ikke fritt for at jeg blir litt misunnelig på alle som får opp drivhusene sine og fylt dem med alskens... Jeg kan liksom bare shoppe, og så må jeg sette tingene på bod o.l. Kjedelig. Menmen, det kommer opp etterhvert! ;)

torsdag 13. november 2008

Jippi, frøbrev fra Harstad!

Frø fra Magnar i postkassen i dag, jula kom tidlig i år. ;) Selvsagt ikke alle sortene jeg hadde ønsket, men så hadde jeg jo ønsket i vilden sky også, hi hi. De jeg ønsket meg aller mest var med, så jeg har hatt skikkelig flaks!

Anemone obtusiloba mix
Campanula saxifraga
Castilleja rhexifolia
Cortusa matthioli
Dicentra peregrina
Eryngium alpinum
Fritillaria montana
Fritillaria pyreneica
Fritillaria roylei
Gladialus communis
Globularia cordifolia
Iris big flowered 50 cm
Lilium lophophorum low form
Parochetus communis
Primula tschuktschorum
Primula waltonii red
Primula clusiana
Rhodiola kirilowii
Sisyrinhium angustifolium
Soldanella pusilla

onsdag 12. november 2008

Nå kom snøen

Jeg vet ikke om det har med at gubben gjorde ferdig siste støypinga for drivhuset i går, men da jeg sto opp i dag var det i hvert fall hvitt ute. Ja ikke sånn kjempetjukt lag snø da, men det var såpass at jeg måtte koste av bilen. Så nå er den kommet skikkelig hit også. Og altså, gubben er nå ferdig med all støyping for drivhuset. Sokkelen er satt fast nedi støypegreiene på et vis. Så nå er vi vel ferdig med det som skal gjøres i høst - neste er leveggen vi skal ha opp, og når den har kommet - solid sak må det være - SÅ kan vi sette opp selve huset. Tør ikke før. (Skal jo helst få sove om natta.) Så spørs det hvor tidlig vår vi får. 

Har ikke fått noe rapport fra Tromsdalen om at frøboksen er sendt videre, men Potentilla har lagt ut fyldig beskrivelse av frømøting der oppe, så jeg regner med at den er i farvannet her om ikke så lenge. Først skal den til Tonemeia. Jeg håper egentlig at det drøyer litt for både i morra og fredag er jeg egentlig opptatt. Vi får se. Jeg haaar jo egentlig nok frø... Og vel så det... ;)

fredag 7. november 2008

Fredag, chat og avslapping

Gubben er på havet så det skjer ikke noe mer i drivhusprosessen for tiden. Og ellers har det også vært lite å melde herifra, så derfor ingen innlegg fra meg de siste dagene. I dag kom det konvolutt med katalog fra Plants of Distinction. :) Ikke at jeg skulle bestille derifra, men vi får se hva det blir til. Har ikke turt å åpne dem ennå.

Var en tur innom legen i dag for noe helt ufarlige småtterier. Med meg hjem fikk jeg ei sprøyte. Ei ekte ei, med sånn spiss og allting. (Ja, jeg klarte jo til og med å stikke meg til blods på den før jeg kom meg fra kontoret, he he he, kløna.) Det var en idé om at det skulle hjelpe for fobien på ett eller annet vis. Og så bablet han noe om terapi. Litt pussig for da jeg sa at sånn tankefeltterapi tror jeg ikke noe på for min del da var han så enig så enig. Men kognitiv terapi, jo det skulle være så veldig bra. (Ikke at jeg vet hva det er, selv om jeg har slått det opp i ordboka så skjønner jeg ikke bæret.) Jeg tror nemlig ikke noe på sånn der "legg ut om alt du klarer å huske i barndommen din og la meg analysere"-greier heller. Men kognitiv er kanskje en annen variant, som sagt jeg aner ikke hva disse rare ordene betyr.

Vel, jeg er heldigvis ikke sjuk så det går helt fint! Men jeg tror altså at det er en lur plan å fjerne den sprøyta fra håndveska mi, ellers tror vel folk at jeg er helt gal (eller narkoman?) hvis jeg en gang må tømme veska på et bord for å finne bilnøkkelen. (Skjer relativt jevnlig.)

Så har jeg føyd Toveve-frøene og Inger Karin-frøene til den planlagte sålista mi. Endelig.

Ellers så skal jeg bare surfe etter drivhusting i kveld, se på tv og sitte på chatten. I morra satser jeg på like fint vær som i dag, da skal jeg ta kameraet på runde. Og så skal jeg dra for å kjøpe bokser til å ha diverse i på planterommet/drivhuset. Og når det lir utpå dagen så drar jeg til Henningsvær på firmafest! Aner fortsatt ikke om gubben rekker heim i tide, men det får så være. Jeg er påmeldt, og drar uansett. Viltaften er det de skal ha, det høres kult ut.

mandag 3. november 2008

Hvis dette kan kalles snø

Jeg vet ikke om dette kvalifiserer til å kalles snø. Det er andre gang vi har sånn nå - men har vi hatt den første snøen nå? Kan ikke si jeg føler det sånn akkurat. Har ikke måttet koste bil ennå. ;) Derimot måtte jeg sitte på en kollega hjem i dag, for da jeg skulle dra fant jeg ikke bilnøkkelen. Det viste seg etterhvert, heldigvis, at den sto inni bilen. ;) Lenge siden sist nå.

Nå har jeg snoket i en tråd på hagegal og fått greie på at frøboks 2 befinner seg hos Rita i øyeblikket. Da skal den bare en tur innom Tromsdalen før den kommer til Tonemeia - enten tar vi en titt sammen, eller så får jeg den når hun er ferdig. :) Ikke lenge til uansett!

Ja, og for de som ikke henger på bildebloggen min så kan jeg berette at der er kommet dagens bilde av runde 2 med støyping. :) Gubben har holdt på som en helt i dag, helt alene.

søndag 2. november 2008

Pottesortering og frivillighetsmesse

I dag har jeg ikke rukket så veldig mye, for jeg var i surprise-30-årsdag i går. Det var veldig artig, for hun vi overrasket hadde ikke ant noe som helst på forhånd, så det var helt perfekt opplegg. Skulle gjerne hatt bilde av det ansiktsuttrykket, det er sikkert.

Vel, jeg kom altså dermed litt seint i gang i dag. ;) Men, da vi nå kom oss heim så tok jeg ut av bilen de tompottene jeg var og hentet for Hagelaget i går. En vennlig sjel hadde nemlig sendt oss mail og tilbudt oss en del tompotter, jeg så for meg en sekk kanskje. Det viste seg å være sju sekker, vi stappet stasjonsvogna full og da hadde vi lagt ned baksetet! Nå har vi en del potter til neste års planter for loppemarkedet, kjempegreier. Jeg har altså sortert disse i dag, kastet de få som var ødelagte, kakket av litt jord og sortert etter størrelse sånn at de skulle ta mindre plass stablet oppi hverandre.

Og så har jeg vært på frivillighetsmessa og besøkt hagelagsstanden der. Det var ikke helt som jeg hadde sett for meg, men et veldig koselig opplegg som jeg håper de fortsetter med. Det er altså lag og foreninger som får vise seg fram. Langs veggene rundt i samfunnssalen var det bord, og så hadde foreningene pyntet veggen bak, og bordene sine. Hele gulvet midt i salen var det satt opp bord og stoler der folk kunne sette seg ned for en kopp kaffe og muligens noe til. Veldig fint. Så har det vært kulturinnslag med jevne mellomrom, og så tror jeg de skulle dele ut en frivillighetspris også, fra kommunen.

Og sånn ellers skal jeg sy to kjøttruller i dag, men har som vanlig mest lyst til å utsette det "til i morra". (Og i morra blir det vel "til i morra") Men det må nå gjøres før kjøttet er ødelagt, det er nemlig kjøpt inn to emner, så det er bare å sette i gang. Hvis jeg har nok krydder og vi får tak i mer salt for det VET jeg at vi ikke har nok av...

lørdag 1. november 2008

Løk satt, ny forsyning skaffet

Det fungerer sånn med blomsterløker her i huset, at der alltid finnes noen. Men når jeg har noen som ikke er satt ned, så klarer jeg som regel å stå imot, og ikke kjøpe flere. "Nei, jeg har jo den og den posen som skal settes ned før jeg kjøper mer" Men når den og den posen er satt ned, tar det sånn cirka 2-3 timer før ny løk er innkjøpt.

Jeg satte altså ned to poser tulipanløk i dag, røska opp dau agurkurt og sukkererter, og klæsjet ned gule/røde, doble tulipaner som jeg skal ha til snitt. Så dro jeg på butikken for å kjøpe vermiculite, og der har de jo løker til halv pris. Så jeg endte opp med en pose sånne kule allium, de som får enorme kuler og er råstilige, to poser med svibler som jeg skal prøve å drive selv, det kan bli spennende for de er jo ment for å skal settes ute. De skal jeg da ha i juledekorasjoner hvis det går. Hvis det ikke går, så klæsjer jeg dem ut i en mildværsperiode, og så kjøper jeg nye, ferdigdrevne... Smart, hi hi hi.

Bildet har jeg muligens brukt før, men jeg tok det med nå fordi jeg har forbarmet meg over denne. Nå har jeg tatt den inn i vase, for å gi dem en sjans til å folde helt ut den halvutfoldete blomsten nederst, så jeg får se hvordan den egentlig har tenkt å se ut. Spent på om det går.

Drivhus - intet nytt, mur står til herding. Men det har i det minste blitt mildvær.