fredag 27. februar 2009

Fikk sådd litt før jeg drar

Jeg sjekket sålista på hagegal, og fikk det plutselig travelt med noen sorter. Så nå har jeg sådd (inne) Salvia argentea, Rudbeckia "Chockolate orange", Rudbeckia "Cherokee Sunset", og hmmm, Salpiglossis sinuta "Chockolate". Bare fire sorter, men jeg er ganske fornøyd med å ha fått noe som helst i jord. Og før jeg aner det så skal de vel prikles, he he he... Den ene kom det nok litt vel mange frø oppi potta ja.

Det er ganske kaldt om dagen, 5-6-7 minus. Men nå er det i det minste snø som dekker alt jeg har i hagen, så det er ingen krise.

Gjett hva jeg har her! Jippi!

Skal ut på tur i helga, da passer det aldeles ypperlig at jeg nå for tre minutter siden fikk Draglandkatalogen - årets - i hende. :) Hurra! Det lukter deilig trykksverte... Mmmm...

Jeg har faktisk tre, vurderer å selge de to jeg ikke trenger til høystbydende på Tromsømøtet, ha ha ha ha!

onsdag 25. februar 2009

Plantelys to fyrt opp!

Her er blodbegerne mine. Det er ca. 40 potter. Én plante i de fleste, to i noen og fire i noen (få). Noen er så små at de sikkert dauer da, men jeg klarte ikke å kaste noen andre enn de to jeg knakk... Til og med en halvspirt priklet jeg... *knis* Litt mer omtanke for disse enn for artisjokk, tydeligvis. *knis*

Ja, det ble såpass mange at jeg måtte tenne lys i det andre plantelyset. Flyttet alle blodbegerne under samme lyset, og vips, nå har jeg altså ledig plass under lys 1. Da må jeg vel så noe mer antar jeg, får titte i boksen. Litt usikker på hva det er som bør sås nå snart, har ikke helt oversikt. Er litt fristet til å gi noen kule stauder en tyvstart, men.

tirsdag 24. februar 2009

Hm, nå er det kommet langt

Se på denne blodbegeren. De to små bladene der i midten - faretruende. Når disse to har dukket opp, da er det ikke lenge før det skyter i full fart oppover! Og når det gjør det - da er det ikke veldig lenge til man har vase... I år har jeg visst mange... Har priklet ca. en tredel, da har jeg 20 stykker. Jajaja, ting kan så absoLUTT bli verre! Synes det er greit å ha litt å gå på. :)

I dag har jeg vært på frøbyttemøte. Klarte å bli kvitt noe, men det var jammen noe nytt jeg kom heim med også. Ja, det er vel cluet med "bytting", sånn egentlig.

Har priklet både i går og i dag. Blodbeger. Artisjokk. (Jeg klarte å KASTE noen! Ikke mange da...) En paprika, den gule, kule - lille.

mandag 23. februar 2009

Glemsel og blodbegerprikling

Dette er en kniv, sånn med blad man kan knekke av og sånn. Veldig kjekk. Jeg kjøpte en gang sånne billige, et helt sett med sånne, de var veldig kjekke for når jeg mistet dem så var det bare å ta en ny. De var så billige! Men gubben var litt lei av å finne dem overalt ute... Etterhvert som jeg hadde mistet alle de billige, så ble han også litt lei av at jeg lånte hans dyrere variant. Det endte med at han kjøpte denne på bildet til meg.

I dag har jeg priklet noen blodbeger, men langt ifra alle. Jeg ble nemlig fri for jord! Jeg tok med meg boksen, har nemlig kjøpt meg boks og slutta med jordsekker for de søler jeg mye mer med, ned i kjelleren for å fylle en sekk oppi. (Tok selvsagt med meg kniven jeg hadde fått hos gubben.) Det så ut til å bli veeeldig fullt! Men jeg visste jo at det skulle gå en hel sekk nedi, så jeg helte nå videre. Da det var fullt, var det fortsatt mer i sekken, og det demret ennå ikke for meg. Jeg tenkte at 50 liter er nå 50 liter, så jeg bare trakket litt... Til slutt kom jeg på at jeg fant ikke boks på 50 liter, boksen er bare 40... Så det ble søl selv om jeg har kjøpt boks...

- Så tilbake til kniven, som jeg skar opp sekken med. Dere kan se såvidt at det står noe? Gubben har nemlig kjøpt seg sånn fancy merkemaskin, og hadde det litt morsomt. Så det står: "Har hun rotet meg bort igjen? Ring: (mitt telefonnummer)"... Frekkas.

Kom jeg opp fra kjelleren uten kniv? Jepp. ;)

Da mangler det bare én

I går fant jeg spirer av passiflora edulis på badegolvet. Da er det bare én igjen av de som er sådd inne, så nå er det på tide å så mer. ;) Passifloraen (pasjonsblomst) var den som jeg fikk én spire av i fjor, men den fikk aldri frøkapselen av seg så det gikk ikke bra. Til nå har det kommet tre spirer i år, hvorav to med frøkapselhatt, men den tredje har altså klart å få den av. Så da er det håp.

Jeg er forresten oppe i fem karamelliljespirer nå. Det synes jeg slett ikke er verst. Jeg var jo storfornøyd allerede med én spire, så fem er jo helt supert! Og så har jeg begynt å prikle litt, tre artisjokker fikset jeg i går. Det aner meg at de vokser ganske kjapt, for frøbladene var store på dem.

I morra har vi frøbyttemøte. Min plan er å dra dit med flere frø enn jeg kommer hjem med, tror det skal gå relativt greit. Kanskje. Nå skal jeg på handletur, det er tomt for hurtigmat i fryseren. Ser muligheten for en rask tur innom en blomsterbutikk på veien... ;)

søndag 22. februar 2009

Årets hagelag, og mildvær

Nå har jeg kommet hjem fra fylkesårsmøtet i Hageselskapet Nordland, det var en litt blandet opplevelse. Turen gikk heldigvis helt fint, de som hadde skremt meg med værmelding tok i hvert fall feil. Eneste som skar seg var helt og holdent min egen feil, da jeg kom til flyplassen i Bodø akkurat i tide til innsjekking trodde jeg, måtte jeg bare få drosjen til å snu for det var vel lurt å ha med seg kofferten hjem kom jeg på... Det gikk likevel bra!

Det som gikk enda bedre, var kåringen av Årets Hagelag i fylket! Det vil si, det skar seg egentlig også først, for jeg hadde jo sendt rapporten i posten på tirsdag, sånn at det garantert skulle nå fram strake veien 20 mil til torsdag... Men en ekstra dag var slett ikke nok for Posten, så jeg måtte lage ny rapport, og få den levert personlig på fredag. Rakk det! Så lørdag til middag ble Sortland hagelag kåret til Årets Hagelag i Nordland! :)

Lotteriet hadde massevis av premier, jeg vant en tyttebærduk. (Duk med tyttebærmotiv...)

Så har det blitt mildvær. Var litt ekkelt å kjøre til flyplassen på fredag med de piggfridekkene, men med sakte fart så gikk det nå bra. :) - Det har visst smeltet mer i løpet av helga, så nå er hjørnebedet helt snøfritt igjen. Må vel sjekke værmeldingen om jeg bør ut og måke snø på, eller... En sånn hard barfrostperiode igjen er vel neppe lurt...

- Nå må jeg oppdatere meg på alt mulig, og kanskje prikle noe hvis jeg får tid. :)

torsdag 19. februar 2009

Full fart, travelt, travelt!

Huff, det er travelt for tiden. I morra reiser jeg til Bodø hvis flyet går, det var noen som snakket om storm og det er sannsynlig når jeg skal reise. Men jeg skal, hvis jeg kommer meg dit, på årsmøte i fylkeshagelaget. Har lest papirene, og jeg har måttet ta en ringerunde for å finne ut svar på rare ting. (Som, hvordan får man foreslått noe tre måneder før et møte man får vite om først to måneder før? Står i vedtektene...)

Neste helg skal jeg til Tromsø på deres møte for å snakke om ferskingkvelder. Det blir helt sikkert en artig opplevelse, men jeg må helst få notert meg de viktigste punktene jeg skal si... Tar tid.

Så er det jo det som burde prikles, både blodbeger og artisjokk er nok klare nå. (For en stund siden...) Men i kveld kan jeg ikke for jeg har styremøte i hagelaget, og i morra drar jeg jo til Bodø, så det blir nok tidligst på mandag.

- Foreløpig kun positive tilbakemeldinger fra folk som har lest innlegget. Takk og pris. Og i morra står det artikkel om trygghetsalarmer, ordføreren tar opp saken i formannskapet. (Kommunen får vel ikke mer penger av den grunn, men de ansvarlige må i det minste redegjøre for saken.)

onsdag 18. februar 2009

I dag har jeg engasjert meg

Til slutt rant det over, nå har jeg skrevet avisinnlegg. Det skjer sånn rundt hvert sjuende år eller noe sånt. Tema er "Omsorg i Sortland". Jeg har ikke familie her i kommunen som er i det systemet der, men det provoserer meg likevel kraftig hvordan ledelsen i den sektoren der framstår, og hvordan folk opplever å bli møtt når de sloss (ja for det er en kamp) for at deres familiemedlemmer skal få den hjelpen de har behov for. Jeg kan ikke klare å sette meg inn i hvordan det er, jeg er bare sjeleglad jeg slipper den kampen.

For å ta et eksempel, så KAN man være så heldig at man får trygghetsalarm. Men det er slett ikke sikkert likevel, at du får et sånt nøkkelskap, sånn at de kommer seg inn for å hjelpe når alarmen er utløst...

Men sånt er intet problem, man kan da legge nøkkelen hos naboen? (Som om naboer alltid er hjemme!) - Eller man kan la være å låse døra selvfølgelig, det har jeg hørt om at folk har blitt spurt, om de nå egentlig hadde så mye av verdi at de virkelig måtte låse døra? - En sånn respektløs holdning de eldre møter, jeg blir rasende! Det er da ikke bare for verdiene man låser døra, det er da ikke morsomt at fremmede kommer inn uansett. (Politiet pleier jo til og med å advare de eldre mot disse omreisende lurendreierselgerne som farter rundt i området fra tid til annen.)

Jaja, dette har jeg ikke en gang nevnt i mitt innlegg. Jeg har bare tatt for meg han der omsorgssjefen som jeg virkelig lurer på hva holder på med. Jeg håper det blir lenge til neste gang jeg blir provosert nok til å skrive leserinnlegg, for jeg får hodepine av å bli så sint. Men når de den ene dagen sier "hva, har damen ventet i ett år for å få trygghetsalarm! Nei sånn skal det ikke være, det må være en glipp, jeg skal sjekke og ordne opp" - for å neste dag, ååååå nei det var ikke penger, vi har for få alarmer, det bare ER så lang ventetid.

Og så er han frekk nok til å kalle det at han har "tatt grep" ved å snakke med noen så de skal prøve å kanskje få det inn i 2010-budsjettet. Håh! Det imponerer ikke meg.
(Det er samme mannen som ikke fant plass i 2009-budsjettet som nå var meget opprørt altså i går, over konsekvensen av at det var for få alarmer... Det sier jo litt om hvor mye kunnskap de skaffer seg før de prioriterer...)

- Men nå har jeg altså skrevet innleget, det er på trykk i morradagens avis og jeg skal nå prøve å legge saken bak meg. Det har jeg planer om å gjøre ved å gå gjennom frøboksen og finne ett og annet å så... ;)

tirsdag 17. februar 2009

Pellis priklet + litt til

Joda, jeg fikk priklet pellisene i dag. Og den prydpaprikaen. Det ble så fint, at. Fikk varmen i meg til slutt, så det gikk bra. Men i morra må jeg vel ut og måke plass til disse staudene før de spirer - ellers glemmer jeg det nok helt av og så må jeg ta meg av alle sammen her inne.

Så har jeg fått gjort litt sånne forskjellige datagreier i dag. Søren, men nå kom jeg akkurat på at jeg glemte å ringe damen jeg skulle ringe når jeg var ferdig på jobb i dag, skitt. Jaja, i det minste husket jeg å sende av gårde rapporten i forbindelse med kåring av årets hagelag. Den kostet over femti kroner å sende... De får litt å lese på.

Ellers har jeg glemt å melde at jeg fikk pakke og rose i går, fordi det ikke var valentindag. :) I pakken var det en fancy bukse, litt sånn lett turaktig. Svart.

Fysj, det er jo kaldt inne også nå!

Innmed veggen her står staudepottene mine. Jeg har måket litt ekstra snø over dem, så de ikke skal tine fram så fort når det en dag blir mildvær igjen. - Men hvor hen skal jeg sette de pottene som nå står på planterommet? Har lite lyst til å sette dem i gang inne, men det er ikke lenge siden jeg hørte ei som ventet et par dager for lenge med å sette pottene ut, plutselig var det grønt oppi der før hun kom så langt... Man må passe seg.

Jeg tror det må være rundt ti minus nå. Det er kaldt. Det er kaldt inni huset også, jeg ligger med tøfler og genser og pledd, og får ikke skikkelig varmen i meg. Enda kaldere er det på planterommet. Men jeg har leirkrukker ligende i vann, så jeg må prikle de pellisene i dag. Og de der artisjokkene skulle også vært delt opp... Jaja, jeg kommer vel i varmen snart.

Fikk et hefte om planter for Nord-Norge i dag. Det var fra 60-tallet - det kostet 20 kroner å være medlem i Hageselskapet den gang. Morsomt. Så fikk jeg en plastdings som vedkommende tenkte det kunne passe å ha frøposer oppi. Godt mulig - om ikke annet passer den nok å ha duppedingser oppi. Men blå plastikk, det må kamufleres. Den var ikke spesielt pen, for å si det sånn.

mandag 16. februar 2009

Humørstigning, prikling og såing

Ja, det er bare å vende blikket andre veien, og heller tenke på utsikten vi har her. Den er vel verdt en nabo, muligens. Sånn her ser det altså ut østover, nå med snøen som ligger. Winterwonderland?

Nå har jeg vært inne på planterommet og priklet litt (jomfruen i det grønne), og sådd de siste staudefrøene jeg har fått. Er oppe i noen og nitti sorter nå. Må kanskje begynne med a, b og c som Magnar, for å ikke bikke over 100-tallet. ;) Vi får se. Var frøene fra Bjørg (Nomocharis pardanthina, Saxifraga longifolia, Saxifraga grisebachii) og Srgc som ble sådd i dag. Sådde fem av dem også i ziplockposer i kjøleskapet, jeg syntes det var så kul metode. Åtte poser i kjøleskapet til nå. :)

Nevnte jeg forresten at SJU av SEKS frø spirte av pellizen? Er ikke den snedig? Jeg synes det er veldig rart.

Forbannet, ny nabo!

Til høyre i dette bildet får vi ny nabo. Bakom jordhaugen etter drivhusgravingen, dere ser såvidt taket på det gamle huset (som da sikkert skal rives for å gi plass til det nye?) stikker opp der. Jeg vil ikke ha flere naboer. I øyeblikket lurer jeg på å flytte, men det er jo ikke så mange andre alternativer uten naboer heller... Dritt. Men dette huset kommer da oppfor oss, og ser ned - de får stuevinduutsikten sin rett ned der vi sitter når vi er ute.

Prioriteringslisten min for sommeren er allerede endret. Treplanting - pri 1. Kanskje den jorda der ikke trenger å kjøres vekk, kanskje den kan bli jordvoll... Det er kanskje drøyt. Men jeg virkelig hater tanken på noen som skal sitte der oppe og glo ned på oss. :( Det er da god plass i de områdene som bygges ut for tiden, jeg trodde dette kom til å ligge langt fram i tid. Da er det vel bare spørsmål om kort tid før noen kommer rett oppfor oss også. Driiiiit.

Nå skal jeg ta meg en øl og gå inn på planterommet for å prikle meg i bedre humør. Hvis det går an. Dette var skikkelig bedriten beskjed å få, og det var ingen forvarsel om at det lå noe dårlige meldinger i lufta heller.

Sur. :(

søndag 15. februar 2009

Aking, måking, fuglemating og diverse

I dag har vi vært ute en del timer. Våknet tidlig, sto opp litt seinere, men kom oss relativt raskt ut. Jeg fortet meg ut for å få tatt bilder før det kom en bofsjis løpende og ødela snøen med spor. Fikk tatt noen fine vinterbilder synes jeg. :) Vinter er jo fint da, det er bare så kaldt. Men jeg hadde på meg klær og de svinedyre Eccoskoene holdt varmen! Så har vi vært og akt i en akebakke, får god fart på rattkjelken. Er veldig fornøyd med den.

Kjellerluka er måket fram, og dermed kom jeg meg ned i kjellern. Leita opp to underskåler til leirkrukkene, pluss ei leirkrukke også. Og så tok jeg opp noen plastbrett med det samme. Jeg må jo prikle snart... Så forresten at jeg har tre hele sekker med polarjord liggende frostfritt i kjelleren, det burde holde til en del prikling. I år har jeg vært riktig så smart, rett og slett.

Måket mer snø over staudepottene også. Så tiner de ikke fram med en gang når det blir mildvær igjen (for det blir det jo). Og så har vi hengt opp det fuglebrettet jeg har kjøpt, et sånt med sugekopper. Så nå sitter det fast på vinduet. (Se bilde) Kjøttis har vært innom en tur, men han var foreløpig skeptisk. Han bare hoppet kjapt innom den materen dere ser i bakgrunnen på bildet, og så fløy han videre. De venner seg nok til det. ;)

Sommerblomstliste drivhus

Dette er lista over de 15 sommerblomster og 1 staude som vi har bestemt å så felles på drivhusgruppa i år. Det KAN utvides til flere sorter, men da må alle være enig - vi har alle sammen vetorett. (Da klarer vi _kanskje_ å begrense oss...) Vi skal nok så noen stauder også regner jeg med, men det får vi se litt mer på etterhvert. Det er sommerblomstene som virkelig tar plass for de trenger man jo flere planter av hver sort av.

Blomkarse "Empress of India", kjøper frø fra Impecta (I) (www.impecta.se)
Ampelerteblomst "Sweetie mix", kjøper frø fra Zimtrade(Z) (www.zimtrade.no)
Pyntekål (Z)
Tagetes "Vanilla" (I)
Asters mix (Z)
Løvemunn "Oriental Lanterns" (Z)
Hengelobelia (I) zaphir (blå m/hvitt øye)
Cosmos fargemix (I)
Cosmos sonata carmine (Z)
Iberis "Rose flash" (I)
Tagetes "red brokade" (Z)
Erteblomst "Early fragrance" (Z)
Odoratus "Francis cupani", luktert (I)
Lychnis (staude), (Z)
Nemophila maculata (I)
Verbena bonariensis (kjempeverbena) (I)

lørdag 14. februar 2009

Bruktmarkedscoop!

I dag har vi vært på tur, for å kikke i en bruktbutikk. Det første jeg så da jeg kom inn i butikken var en glassflaskeballong - men den sto i sånn kurvgreier og sånn, og det trenger jeg jo ikke. 250 kroner, men jeg la nå jammen ikke merke til om den var grønn eller brun... Hm, det var jo dumt.

Så tok jeg en videre runde for å se etter kule blomstervaser, men det fant jeg ikke. Den ene kule de hadde var del av et sett, så den kunne jeg ikke få kjøpe alene. MEN så kom jeg til utgangsdøra på tur ut, og blant masse spill og barnebøker slengt på et bord skuet mitt øye ordet "hage" på en bok. Hmmm...

En nærmere titt avslørte to hagebøker, ergo måtte hele bordet gjennomgås nøye! Og hva fant jeg!!! Urtehagen på Knatten!!! En nyere utgave enn den jeg har. Ja, jeg har altså nå to - jeg trenger ikke to, men jeg har ikke bestemt meg ennå for om det er den nye eller gamle utgaven jeg skal beholde selv. Så kjøpte jeg en bok om urter og hjemmelaget kosmetikk, tenkte den kan være grei å ha når vi skal ha urtekurs, kanskje vi kan prøve noen av oppskriftene. Oooog så har jeg kjøpt meg to leirkrukker for å ha pellizene mine i. :) Hi hi hi hi. Man planter rett oppi disse, sant, man har ikke innerpotter i disse?

Så gikk vi på noen andre butikker og kikket og sånn, og der fant jeg et par vaser på 70%, så da fikk jeg kule vaser også. Skulle ha noen med vid åpning og de var perfekte.

Så har jeg kjøpt meg reker i dag, hurra hurra. :) Gleder meg, har hatt lyst på det i ukevis nå, og endeliiig kom rekemannen.

Og gubben har fått valentine-tulipaner. Og så har vi kjøpt et skap med hjul for å ha på badet isteden for trådkurvene, det er klart mye bedre så blir ikke alt nedstøver. Litt mindre plass oppi den, men da får vi bare prioritere.

fredag 13. februar 2009

Overraskelsesfrø, hurra!

I dag kom frøene fra SRGC. Jeg meldte meg inn for seint til å få bestille fra lista deres, men de var så redd jeg skulle bli skuffet at de lovet å sende noen av restefrøene. :) De kom i dag. :) Noe kjedelig, noe jeg ikke aner hva er, og noe dritkult! Lista følger:

Meconopsis grandis
Trillium ovatum hibbersonii
Asphodelus albus
Cyananthus microphyllus
Codonopsis grey-wilsonii
Phyteuma hemisphaericum
Lilium monadelphum
Jeffersonia dubia
Lilium macklinnie
Anemone x lesseri
Meconopsis "Lingholm"
Notholirion macrophyllum ex Nepal
Iris tectorum
Glaucidium palmatum f. leucanthum
Deinanthe bifida
Paeonia mlokosewitschii

torsdag 12. februar 2009

Drivhusgruppemøte og full fart

I dag har vi hatt møte i drivhusgruppa, og bestemt hvilke sommerblomster vi skal så. Jeg valgte én av dem, Verbena bonariensis. Noen forklarte meg cluet med disse sist sommer, så nå synes jeg de er kule. ;) Ellers ble det litt forskjellig, blir spennende. Men det mest spennende, blir nå staudene. :)

onsdag 11. februar 2009

Jippi, det spirer igjen - endelig!

Først et bilde av mine blodbegerspirer. Langbein bakerst der, ser jammen ut til at det kan bli noe av ham også. Det er ikke ment som et skrytebilde for å irritere folk uten spiring eller så, bare for å vise hvor langt mine nå er kommet i prosessen hvis noen vil se hva de kan forvente. Disse ble sådd 10. januar og spirte den 21. Bildet er tatt for noen få dager siden, ser ikke noe forskjell til i dag.

Så, til det som har spirt. Jeg har nå syntes det har vært svart i pottene lenge, og mens jeg var sjuk så var det flere som tørket ut tross gubbens dusjing (jeg skulle nok studert dem nærmere, han gjorde som han fikk beskjed om altså men det burde vært vannet også). Ikke helt da, men jeg trodde det var løp kjørt der. Nå i dag var det imidlertid spirer i flere av pottene! Hurra! To stk paprika har spirt nå og en KARAMELLILJE og også noen av de frøene som jeg fikk hos Smg* i fjor eller året før, som hun ikke var helt sikker på etterhvert om det var blodbeger eller den som ligner mye. Noen som fant ut av det den gangen?

I alle fall, nå er det bare en paprika og de passifloraene som ikke har spirt til nå, kult. Da må jeg snart i gang med å så nytt... ;) Men i morra har vi møte i drivhusgruppa til hagelaget, tenker jeg venter til jeg ser hva vi blir enige om å så der. Ikke vits å kjøre dobbelt.

- Zimtradekatalogen kom i dag. Jeg liker best høstløkkatalogen jeg, har jeg konkludert med. Her er det for mye rart, rett og slett.

tirsdag 10. februar 2009

Kul ferskingkveld

Jeg er frisk, har vært på jobb i dag - og på ferskingkveld. Den var kul. Det var rett og slett morsomt. Dessverre er det sånn når man er med å arrangere at man får ikke pratet med folk så mye som man har lyst til. Det blir sånn at man svarer folk på det de spør om, men man får ikke spurt selv, på en måte. Og navn - jeg aner ikke navn på noen. :( Men vi håper de kommer tilbake, så får jeg vel lært meg det.

Jeg fikk vist frem boksen med de daue småplantene, men prikling ble det ikke noe av. (Jeg hadde glemt å ta med hanskene, så det ble litt uaktuelt...) Så hadde vi massemasse premier, når jeg tenker meg om så vant jeg en dings selv. En slags kurv man skal henge opp tror jeg. Mulig det skal stå potte oppi, jeg vet ikke. Får sjekke det nærmere.

Som sagt, jeg er frisk - men travel, så det blir ikke så mye å høre fra meg før litt seinere. Har så smått planer om å droppe alt med Hageselskap og hagelag og .info på Hagegal og alt sånt i morra og rett og slett dra på en konsert. (For torsdag er det møte i drivhusgruppa til hagelaget igjen... Og så er det jo helg allerede!)

Ellers har vi massevis av snø. MASSE. Jeg er passe pisst (så pist at den har to s-er) på brøyterne, når de endelig kom i kveld (har ikke brøyta hele dagen opp her), så brøyter de kun opp veien TIL parkeringsplassen. (Det sto INGEN biler der, helt tomt.) Ikke en stripe inn, ikke en stripe opp - ikke plass for å parkere, snu eller noenting. Han må være ny, han der. Jeg håper han har vett til å ta mer i morra tidlig (men nå ser det jo brøytet ut fra veien), ellers får han en telefon i morra frykter jeg.

PS. Charlotte, takk for dummiesen. :)

mandag 9. februar 2009

Dette er en vellykket såpotte!

Den ser kanskje ikke helt perfekt ut, denne såpotten her. Men det er den! Jeg har nemlig hatt et prosjekt gående, jeg sådde en potte som ble satt under lys på planterommet, og denne her ble satt på kjøkkenbenken. Så skal da ferskingene få se forskjellen i morra. Kan det bli mer perfekt enn at den på kjøkkenbenken dauer helt? Hi hi hi. (Jeg har ikke drept dem med vilje en gang. Jeg måtte ta bilde sånn når ca. halvparten var dau, sånn at de får se hvordan det også så ut. Jeg tror de kommer til å skjønne poenget med lys...?

- Er hjemme fra jobb i dag, men så absolutt bedre. Har nå tatt middagstesten og ser ut til å bestå. Frøposene har jeg nå ordnet klare, ferskingene skal få noen sorter å prøve seg på hjemme.

Videre angående den ferskingkvelden, jeg lurer litt på det der Hageselskapet, de er merkelige folk altså. I fjor tror jeg det var, holdt jeg på å eksplodere da vi fikk bare gamle blader for å dele ut. Litt av et vervetiltak, hæ, det var omtrent ingen artikler som var interessante på det tidspunkt. (Behøver altså ikke være aller siste, så storforlangende er vi ikke - men det er fint om det er fra samme årstid...) Så da fikk de høre, og værsågod sende nye. For å unngå misforståelser så ba vi denne gangen spesifikt om å få et ferskt og et gammelt eksemplar.

Jada, de klarte de. Men - hvorfor sender de forskjellig antall? Ser de for seg at noen skal få gammelt og noen nytt liksom? Eller skal noe bare få ett? Jeg registrerte også at de sendte nøyaktig det antall blad som tilsvarer antallet ferskinger som dukket opp sist... Her skal vi ikke få ha liggende noen blader slengende som vi kan dele ut til ferskinger som måtte dukke opp på seinere møter nei... Eller forby, at det kanskje skulle dukke opp FLER denne gangen enn forrige!!! Det er jo utenkelig...

Nåja, jeg er fortsatt litt sur for at de ikke har vett til å takke når de får tilsendt innmeldinger på epost (jeg synes det er et minimum av en organisasjon som har sterkt behov for medlemmer), så jeg overreager nok litt. Men det er noe med en holdning jeg aner her, som jeg ikke liker. Velvel, vi klarer oss her lokalt. ;)

- Jeg skal forresten på fylkeslagsårsmøtet i Bodø, er det noen andre som leser her som skal det? (Eller det i Tromsø? Skal visst dit også, helgen etter.)

Nå skal jeg spise meg litt dessert. For det ser nemlig ut til at magen virker høvelig bra, middagen forholder seg i ro! Hurra! Og takk for alle hyggelige hilsener i forrige innlegg, det er kjempekoselig å få når man ligger og føler seg ubrukelig. :)

søndag 8. februar 2009

Elendig helg, men det meste lever

Dette har vært den verste helgen på lenge. Begynte med at jeg måtte dra tidlig hjem fra jobb på fredag, for jeg var så kvalm og fant ut at i tilfelle spysjuke var det best å ikke sitte der og smitte de andre. Det var nok en lur avgjørelse, for spysjuke var det.

Så langt utpå natten en gang klarte jeg å begynne å drikke vann uten stormelige protester nedenfra, og tenkte at jippi, lørdagen er reddet. Haha, not. For all denne muskelboogien i mageregionen har da ikke gjort noe godt for den skiva som hadde sklidd litt ut, så i hele går lå jeg med rygghaill. (Ikke den typen haill som er godt for fisket, nei.) I dag er jeg bedre, men mat er pyton, ryggen er ikke mer enn middels og jeg har ganske sikkert feber - men jeg er såpass at jeg har fått sjekket spirer her og der.

Det ser stort sett bra ut rundt omkring. Gubben ble beordret til å dusje spirene innendørs i går nemlig, og ute måket han faktisk snø på staudepottene uten så mye som et hint! Han fant på det helt sjøl!!! Utrolig imponert.

Ellers er jeg da havnet litt bakpå for jeg hadde SÅ mye greier jeg skulle gjøre i helga, med ferskingkveld og rapporter til Hageselskapet og diverse greier, men det strandet jo totalt. Men nå har jeg fått tatt den telefonen jeg skulle om ferskingkvelden, primus motor sørger som vanlig for nøkkel og lodd så da er det viktigste på plass. ;) (Hun gjør det jo alltid, men man må da spørre!?)

Så skal jeg selv få laget frøpakker til disse ferskingene som forhåpentligvis dukker opp. :) Lapper om de forskjellige, med bilder og en liten tilhørende tekst er snekret ihop, så det er bare selve pakkene som må lages. Skulle gjerne visst hvor mange som kommer så hadde det blitt litt enklere, men man kan ikke dille med sånt som påmelding.

Nå klarer ikke ryggen med data her. Snakkes. ;)

tirsdag 3. februar 2009

Sukkererter er innkjøpt!

Da har jeg skaffet meg årets sukkerert-frø. Europris har Brödrerna Nelsons-frø i år også, ganske bra utvalg egentlig.

Jeg vil helst ha sukkererter som ikke har hvite blomster, for det er kulere med farger. (Eller blandings) Så jeg kjøpte en pose "Gigante svizzero". Den skal ha store rødfiolette blomster og en herlig smak, står det. Jeg kjøpte også "Oregon sugar pod", og nå ser jeg at det er en sensommerinnhøstingssort. Skitt. Men den skal også ha farget blomster. Vel, jeg bommet på den siste men jeg tror den første muligens er den på bildet. Syntes litt at jeg kjente igjen posen.

Nå skal jeg se på hagebilder, for å se hvor langt sommeren er kommet når her. For det lurer jeg på.

Enda en pelliz

Nå har jeg fem pellizer som spirer. Samme sort altså, men fem små spirer. Den ene er litt gulaktig på bladene, det synes jeg er muffens. Menmen. Det er eneste som har spirt egentlig. Litt kjedelig.

Jeg har planer om å gå bort på Europris for å sjekke hva de har av frø. (Ikke så ulendt terreng, men mer ulendt enn i bilen.) Så langt er de eneste jeg vet om her som har fått inn frø.

Været har slått om. Nå ligger det rundt null, og det har kommet snø. Bare pittepittelitt altså. Men litt har det kommet.

Lurer på om jeg skal så noe mer i dag. Vet ikke helt hva det skulle være, men. Får ta en titt i frøboksen min, for akkurat nå kjeder jeg meg. Så blir det mer som spirer i dagene som kommer også. ;)

mandag 2. februar 2009

Strøyk på urinprøven, gitt

Det er ikke bare en spøk, det går an å stryke på urinprøver. Av fire mulige på vår avdeling på jobb i dag (årlig kontroll hos legen), strøyk alle tre damene. Konkluderte med at vi må ha feil utstyr for den type prøver... (Det fant jeg forsåvidt ut i morges, da jeg prøvde å gjennomføre testen.) Så vi må ta den oppatt, men jeg lurer nå på hvor hen jeg skal få fatt i herreutstyr til fredag, he he he, siden det er bare det som virker tydeligvis.

Så mente han at hoftevondten min bare er en skive nederst i ryggen som har "sklidd litt ut" og presser på en nerve, så jeg er overlykkelig for det kunne gå over av seg selv. Skulle baaare vente med kiropraktor, til det eventuelt blir verre. Flott lege, kommer med svar på bestilling.

- Så til hagerelatert, jeg har sådd i dag også. De tre som lå i vann - artisjokk, Passiflora edulis og Passiflora caerulea.

Iris i ziplock, frøpakking og regn

Jeg fikk sådd irisen i går. Sådde i ziplockpose, og la i kjøleskapet. Synes det er kult med sånn såing i pose, ikke sikkert jeg får det til men så lenge jeg ikke vet så digger jeg det, he he.

Så har jeg pakket et par konvolutter med frø, de blir sendt i morra. :) Så i overmorra er det et par stykker som vil motta frø fra meg. Jo så sendte jeg en konvolutt i dag også, så der er nok sannsynligvis en som får en liten noe i postkassen i morra.

søndag 1. februar 2009

Sådd i vermiculite, ziplock, kjøleskap

01.02. Fritillaria Severtzovii
01.02. Glaucidium palmatum f. Leucanthum
01.02. Iris (den fra Lofotturen)
16.02. Notholirion macrophyllum ex. Nepal
16.02. Paeonia mlokosewitschii
16.02. Nomocharis pardanthina
16.02. Lilium Mackliniae første spirt 22.03 mackliniae
16.02. Lilium monadelphum

"Noe hemmelig, godt i kjøleskapet?"

Nei, jeg har ikke noen hemmelige godterier i kjøleskapet. Derimot var det riktig observert at jeg lusket meg snikende bort til kjøleskapet og stappet noe hurtig inn der - noe hemmelig. Skuffelsen var nok passelig stor da han oppdaget at det ikke var godterier, men frø! Ha ha ha! Jeg har sådd litt mer i dag, og to av sortene sår jeg i vermiculite/ziplockposer i tillegg til i potte ute. Så får vi se hvordan det går.

Gubben har vasket vinduene utvendig i dag. Straks finere utsikt... Jeg har måket mer snø over staudepottene ute, og så har jeg tatt en kjapp runde i hagen. Peonspirer stikker røde opp av bakken, de er fine. Så oppdaget jeg noen frøkapsler sprikende, fulle av frø! Hm, tenketenke, hva søren var det som sto her! Jo!!! Det var de flotte irisene! De som jeg kaller for Lofoten-iris, for vi i hagelaget som var på tur i Lofoten for et par år siden, fikk sånne hos hun ene vi besøkte der. De blomstret første gang i 2008, og var aldeeeles nydelige. Så disse frøene har jeg store planer om å så... ;)'

Jeg har sådd litt i dag, som såvidt nevnt. Sålistene er oppdatert nå. Jeg er nå passert 40 blodbeger, hvis jeg klarer å drepe alle og blir uten, så blir jeg regelrett forbannet. Nå er jeg bra sikker på å få blodbeger så det holder i år, nemlig. Og til maaange andre også kanskje... ;) Den fjerde geraniumen er i ferd med å stikke hodet opp nå, og blomkarsene jeg skal prikle på ferskingmøtet spirer i flokk nå, så jeg bare håper de blir store nok på en drøy uke. Tror det går bra.

Ellers, i går var det oppe i 8-9 varmegrader, og det er definitivt plussgrader i dag også. Det ser imidlertid ikke ut som det blir noe drivhusordnings, det var teoretiske muligheter for at den overskytende massen skulle bli kjørt bort i helga, men maskinmanen har nok andre ting som frister mer.

Jeg er fortsatt storfornøyd over bladet fra SRGC, det var så masse fine bilder i det. :)