fredag 31. oktober 2008

Frøleveranse, ferdigstøpt - HELG! :)

Ja, nå har gubben og en medhjelper støpt første runde, flere bilder i bildebloggen.

Jeg har fått beskjed om å notere et triks man bør vite om når man skal støype. Det er at når man har fylt opp og det ser ut som det fyller fint, så skal man ta hammeren og kakke litt rundt. Da synker det sammen, luftbobler tyter ut eller hvordan det var. I hvert fall så synker nivået litt og da kan man fylle på det siste, og så er det visst så mye bedre. Har han fått beskjed om på forhånd, og det så ut som det stemte bra er tilbakemeldingen på det tipset! Herved videreformidlet. ;)

Akkurat nå står to vifteovner inni det lille presenningteltet som er laget over området, for det er minusgrader ute. Var ikke bare frostnatt, men vi har hatt frost i hele dag også - første dag jeg har måttet skrape bil på tur HEIM.

Frøene fra Arp kom i dag. Har altså kjøpt to sorter bønnespirer, det har jeg aldri prøvd før. Gubben virket ikke overbegeistret for ideen, og det skjønner jeg egentlig godt... Det bildene utpå pakkene så ikke fristende ut, men. Det blir litt spennende.

Så kom pakken fra Clas Ohlson i dag, med minidrivhusene, hekksaksa og regnmåler. :) Stilig. Eneste jeg angrer litt på at gubben fikk ta det rett ned i kjelleren, jeg har jo litt lyst til å se åssen de ser ut. Jaja, de ligger jo der til våren uansett.

onsdag 29. oktober 2008

Frø og forberedelse til støyp

Ja, i dag har gubben hoppetusset i drivhustomta. Og så har vi lagt ut markisolasjonsplatene som skal under muren, og lagt på plass den indre ramma til forskalinga. Bilder i bildebloggen. Så viste det seg jo selvsagt da ramma kom på plass at det måtte være noe feil, enten i utlegging av plater eller av utforming av ramma.

Så da måtte vi regne, for muren MÅ jo passe til drivhuset, så dette må rettes opp nå. Heldigvis var det ramma som var feil, og heldigvis var den for stor, ikke for liten. Så det går greit å rette opp. Gubben og jeg regna på hvert vårt papir, og takk og pris så stemte tallene overens når vi sammenlignet svarene. ;)

Ellers så fikk jeg frø og småplanter Knautia av Inger Karin i går om jeg har glemt å nevne det, og i dag kom det noen frøposer fra Toveve. :) Tusen takk begge to. Retur kommer, men ikke straks, jeg har ikke pakket ennå. :)

Er det mulig? I år igjen?

Er det bare i Nord-Norge man leser østlandsaviser? Jeg siterer fra Dagbladet.no i dag: "Bilistene overrasket av såpeglatte veier på Østlandet" Aftenposten: "Mange ulykker på såpeglatte veier. Mange kjører på sommerdekk"

Jaha. Ja, jeg må bare si at jeg har INGEN medlidenhet. Nå har det stått store overskrifter i østlandsavisene på nett i dagevis "Siste sjanse", "Nå kommer snøen", "Bytt dekk nå!", og så klarer man LIKEVEL, i år IGJEN, å bli overrasket. (Jeg har da også registrert i dagbøker og i meldinger fra forskjellige her inne, at det har da også vært frost nylig, det kunne jo også være et hint...)

Hæh, kom det snø nå som det var meldt snø? I alle dager... Så rart...

Jeg går sterkt ut ifra at det finnes oppegående mennesker på Østlandet også. Helt sikkert. Men noen der nede kan trenge en link til yr, og en kalender. I stedet for disse syteartiklene, så kunne man heller lage noen løsninger for denne prosentandelen folk som får hele østlandet til å fremstå som dumme fjols. Et SMS-varsel om at nå må du bytte dekk, eller noe. Ikke vet jeg. Jeg er bare DRIT lei av dette medieoppstyret hvert eneste år over østlendinger som blir overrasket over at jammen kom det snø og is i år også.

Jeg registrerer forøvrig at VG ikke har skrevet sånn artikkel. I hvert fall ikke slått det opp så jeg klarer å finne det i farta. Plusspoeng!

Ja, dette var ikke hagerelatert, jeg beklager. Men ett sted måtte jeg få det ut!

Tilføyelse:
Ha ha ha ha! Nå har VG også skrevet - men med tittelen "At vi aldri lærer!"

mandag 27. oktober 2008

Det går stadig framover

Ja, det går stadig framover i drivhuseventyret, i dag har gubben holdt på med forskjellig. Innerrammen til forskalingen er satt sammen, kassen er på plass og nå tror jeg drensslangen også er kommet på plass. Bilder i bildebloggen. ;)

Jeg har pakket mosen i en eske, og satt i kald, mørk og litt småfuktig kjeller. Der skal den få stå til jeg har bruk for den. Reinlaven var allerede ganske tørr.

Nå har jeg oppdatert lista over ting jeg har tenkt å så. Det er sånt som jeg allerede har frø til. Vi får se hva det blir, den er ganske lang den lista.

Ønskeliste

Dette innlegget skal bli en liste over hva jeg ønsker meg. Foreløpig har jeg IKKE plass, men det er jo kjekt å ha en liste over hva man skal skaffe seg når plassen kommer i orden. ;) (Og noe skal man jo holde på med om vinteren også...) Det vil si, det er jo en ØNSKEliste. Så her noterer jeg opp planter som jeg neppe får tak i noengang heller. Kule saker noteres her - noe er relativt enkelt å skaffe og realistisk - andre er rene ønskedrømmer. :) Jeg har ingen planer om å dele dem opp i de kategoriene, he he.

Meconopsis cookei
Saxifraga fortunei
Polygonatum commutatum
Primula euprepes
Primula sonchifolia
Ildblomkarse
Cypripedium Gisela
Rødblomstret rogn

søndag 26. oktober 2008

Mose samlet i uvær

Ja, det ble faktisk litt oppholdsvær i dag, såpass at jeg har fått samlet mose og reinlav til årets juledekorasjoner. Det synes jeg slett ikke var verst, jeg. Litt i tvil om hvordan jeg burde oppbevare, men har fått gode råd på hagegal.

Har også vært og hentet meg masse klaser med rognebær, de skal fuglene få etterhvert. Er litt i tvil hvordan jeg bør oppbevare dem også, men. Finner vel på noe.

Har lagt ut litt flere bilder fra drivhuseventyret i bildebloggen, det blir nok artig å ha i ettertid. Var litt i tvil om druekassen, men der også har jeg fått råd på hagegal, og har endt opp med å fortsette slik planen var. Jeg tar sjansen, lykkes jeg med drueplante så er det verdt alt bryet. Og om ikke, så er det vel noe annet jeg kan plante i den kassen, vil jeg tro.

lørdag 25. oktober 2008

Trinn 2 ferdig

Ja, da er trinn 2 i graveeventyret ferdig. Gubben foretok altså trinn 1 med en minigraver ei helg jeg var borte her tidligere. Sist helg sto eventyret i stampe, det ble bare en besiktigelse av oppdraget. Men denne helga kom eventyreren for å ta en runde med gravemaskin, og det var jammen en del arbeidstimer som ble lagt ned. Først gravd et schwært hull, så fylt pukk, gravd grøft, og så fylt på singel. (Inkludert henting av massene.)

De har holdt på i massevis av timer ute her. Har ikke vært ute og sett finishen, men det er sikkert bra. Skal ta bilde i morra. Neste trinn nå er vel forskaling, markplater og slikt. Men i morra har det vel meldt storm her, så det er vel ikke så lurt å blafre rundt her med lette plater...

Det jeg lurer på nå i forbindelse med enste steg i prosessen er om jeg skal ha den druekassen, eller om jeg bare skal droppe den. Men da dropper jeg jo hele drueprosjektet, og det var jeg jo ganske hekta på nå. Hmmm... Har lagt ut tråd på hagegal, får se hva folk tror om det.

Jeg kom meg ikke av gårde etter mose. Men jeg fikk lest noen sider i den nye drivhusboka. Den er like fin som jeg hadde inntrykk av. Ikke noe bomkjøp med den nei. Ikke er dansken vanskelig heller. Er så fornøyd med den!!! :)

Innleggets bilde heter "høstfarger i komposten"

- Nå koser vi oss med sist ukes premie i vinlotteriet, en ikke verst hvitvin. :)

Flott at det skjer noe

Ja, det skjer i hvert fall noe ute. Her ligger noen bilder fra i går, for de som ikke har sett dem. Vi ble altså møtt av en dam ute i morges, drivhustomta hadde rent full av vann i løpet av natten.

Ironisk nok så da gubben og eventyreren hadde hentet 2. lass med pukk, så gjett hva som møtte dem i grøfta her nede ved innkjøringa? 2 stk oppblåste badeballer... Ingen anelse hvor de kom fra. Men vi heiv dem selvsagt oppi damme så lenge der var vann.

Nå har de imidlertid gravd opp grøfta så vannet fikk renne ut, så har de fylt på pukk (som visstnok er 0 til hundre-ett-eller-annet), og så har de hentet singel som jeg tror de holder på med nå. Det er ett og annet jeg ikke forstår i den prosessen, men jeg antar at jeg om ikke annet blir forespurt når blundere skal rettes opp?

I dag har jeg gjort lite. Jeg har oppdatert frøbyttelista mi, men det er jo liten vist å skrive hva jeg har å bytte bort, når jeg ikke har laget liste over hva jeg vil HA. Så foreløpig er det ingen (bortsett fra en dame som visstnok har frø på vei til meg nå, du vet hvem du er) som trenger å se på den. Men jeg har nå gjort en del av jobben, i hvert fall.

Jeg skulle av gårde for å samle inn mose til juledekorasjoner, men i dette været så gikk det skeis. Ikke morsomt å gå i marka i regn, nei nei. (Bildet er fra siste solskinnsdag...)

Ellers veit jeg jammen ikke hvor denne dagen ble av. Nå er jeg så sulten at åh, men de holder ennå på ute. Hvor lang tid kan det ta det der, og hvor dyrt kan det bli? Like dyrt som resten av drivhuset frykter jeg nå... Vi brukte jo kortere tid på å få gjort om hele tomta, jo. Huffameg.

fredag 24. oktober 2008

Bytteliste frø

Da har jeg en frøbytteliste. Bytter mot ting på lista over hva jeg skal skaffe meg, som foreløpig ikke er oppdatert. Dette er egenhøstede frø, jeg har ikke helt oversikt over hva som er frøekte og ikke, så man er klar over det.

Aquilegia (akeleie) buergeriana (skal være frøekte)
Aquilegia (akeleie) flabellata -07
Aquilegia (akeleie) black barlow
Aquilegia (akeleie), gulbladet
Aquilegia (akeleie), gul og rød
Aquilegia (akeleie) rød/hvit ganske høy
Cerinthe (voksurt) major, -97
Delphinium (ridderspore), høy og knall blå!
Gentiana (søte) purpurea
Incarvillea (basunblomst), rosalilla
Lupin Bep (helt sikkert ikke frøekte)
Meconopsis (valmuesøster) cambrica, enkel, oransje
Meconopsis (valmuesøster) quintuplinervia
Meconopsis (valmuesøster) Lingholm tror jeg, i hvert fall schwær (07 og 08, mix)
Meconopsis (valmuesøster) betonicifolia, hvit (neppe frøekte?)
Meconopsis (valmuesøster) betonicifolia, blå (ikke sikkert frøekte den heller da)
Oenothera (nattlys), gul -97
Primula, gul/rød blomster i etasjer (chungensis kanskje, ser ca. sånn ut)
Primula, etasje (lilla)
Primula, høy, duftende, sommerblomstrende
Primula, stor lilla
Primula, kuleprimula lillablå
Primula, kuleprimula, lillarosa
Primula liten, concholoba?
Taraxacum (løvetann), rosa/gul
Taraxacum (løvetann), rødbladet (gul blomst)
Wulfenia blechicii ssp. rohlenoe

Tror jeg er tom for disse:
Aquilegia (akeleie) William guiness (Sigrid mener den er frøekte)
Delphinium (ridderspore), mørk blå, hvitt øye (Magic fountain, bright eye) 90 cm
Aquilegia (akeleie), variegert
Aquilegia (akeleie), hvit med lime
Aquilegia (akeleie) altaica, altaiakeleie, blå
Taraxacum (løvetann), hvit

Planlagt såliste 2009

Ja, høst og vinter er det ikke så mye annet å gjøre enn å planlegge. Så nå går jeg gjennom frøkataloger, bestillinger og egen frøboks, og lager liste over det jeg har tenkt å så. Da kan jeg bare krysse ut etterhvert, når det blir vinter/vår. Så kanskje jeg klarer å huske alt i år. Det vil i så fall bli første gang.

Stauder:
Angelica gigas, rødkvann
Aquilegia 'Blue Bonnets'
Aquilegia McKana Mix
Aquilegia altai
Aquilegia gulbladet
Aquilegia gul/rød (v/sjokoladeakeleien)
Aquilegia variegert
Aquilegia rød/gul vestre ende av Magnarbedet
Aquilegia buergeriana
Aquilegia chockolate soldier
Aquilegia green apples-lik
Aquilegia pyreneica, blå, lav
Aquilegia barlow mix
Aquilegia "Tower light blue", flore plena
Aquilegia "Tower white", flore plena
Aquilegia vulgaris alba
Aquilegia rockii, lilla m/hvit
Aquilegia sibirica
Aquilegia ecalcarata
Aquilegia chrysantha, guldakeleie, "Denver gold"
Aquilegia atrata
Aquilegia "Frilly dilly" mørk blå
Aquilegia origami F1 mix
Aquilegia "Nora barlow"
Aquilegia saximontana
Astrantia (stjerneskjerm) variegert
Clematis integrifolia
Codonopsis clematidea
Cortusa matthioli
Delphinium "Funeral Parlours"
Dicentra spectabilis "alba"
Digitalis obscura, dusky maid
Digitalis purpurea "Snow timble"
Digitalis woodlanders mix
Digitalis "apricot beauty"
Digitalis "white"
Digitalis purpurea "Elsie kelsey"
Fritillaria mix
Gentiana purpurea
Geranium, høy og hvit
Geum, humleblom, dobbel/rød
Heuchera (alunrot) metallica
Heuchera blood-vein
Heuchera Dale's strain
Hosta mix
Lilium martagon
Lychnis Chalcedonia
Lychnis Coronaria
Lupin Russel Mix
Meconopsis punicea
Nemophila 'Discoidalis'
Papaver orient. "Perrys White"
Papaver orient. "Pizzicato"
Papaver orient. "Choir boy"
Papaver, lav lysegul valmue
Pelargonium 'Black Magic Red F1'
Primula, kule, lillablå
Primula, kule, lillarosa
Primula, blå, liten, concholoba?
Primula lilla, stor (kjøpt hos Dragland, fin)
Primula etasje, lillarosa knall, superfin
Primula farinosa
Rudbeckia 'Cherokee Sunset'
Salvia 'Purple Prince'
Salvia 'Blaze of Fire'
Salvia sclarea - Muskatel-salvie
Semiaquilegia
Thalictrum rochebrunianum
Wulfenia blechicii ssp. rohlenoe

Ettårige blomster:
Amaranthus tricolor
Amaranthus cruentus "oeschberg"
Briza maxima
Capsicum annuum 'Firestorm' - Prydpeber
Cortaderia richardii (gress)
Cosmos (pyntekorg)
Hordeum jubatum,
Lagurus ovatus
Melia altissima atropurpurea (gress)
Nicotiana Tinkerbell
Nicotiana mørk lilla
Nicotiana Lime green
Passiflora caerulea
Passiflora edulis
Papaver paeoniflorum "White cloud"
Papaver paeoniflorum "Black dragon"
Papaver somn. (opiumsvalmue) fra Ruth, fylt og rød
Papaver somn. (opiumsvalmue), fyllt rosa
Papaver somn. (opiumsvalmue), Lilac pompon
Pennisetum setaceum
Phalaris canariensis (Kanarigress)
Prydmais
Rhodochiton, Blodbeger eller "broren", Smg* sist sesong
Rhodochiton, Blodbeger
Ricinus communis, oljeplante
Rudbeckia "Chockolate orange"
Salvia argentea "White birds"
Scabiosa 'Drumsticks'
Tropaeolum peregrinum, kanariblomkarse

Grønnsaker og sånt:
Artiskokk, Cynara scolymus "Green globe"
BabyMais' Minipop F1' Zea Mays
Basilikum "purple ruffles"
Basilikum vanlig lilla
Bønnespire 'Mung Beans'
Bønnespire 'Fenugreek'
Bladbede 'Bright Lights'
Borago (agurkurt) officinalis, hvit og blå
Calendula (ringblomster) "Flashback mix"
Calendula "Triangle flashback"
Capsikum, Paprika, gul slank
Dill
Gulrot, nantes, touchon og purple haze
Kruspersille
Mangold, bright lights
Målselvnepe
Ocimum basilicum 'Cinamonette' Kanelbasilikum -
Paprika, den cule lille
Peppermynte
Perilla frutescens crispa, kinesisk bladmynte
Physalis pruinosa
Raphanus - reddik
Rosenkål 'Red delicious'
Rødbeter 'Boltardy'
Rødbeter 'Monokel'
Salat
Sitrongress
Svartkål, Nero de toscana
Tomat, Tiny tim, purple russian, gul busktomat, bloody buthcer og gardeners delight
Tropaeolum, blomkarse (x antall sorter)

Eventyret er i gang!

Da er vi i gang med graverunde nr 2. Dessverre blir vi nok ikke ferdig i dag, for det skal fylles på litt drenerende masser og det var ikke ledig henger, så da får vi ikke hentet det antagelig. Vel, vi kommer om ikke annet litt lenger, jeg hører gravemaskinlyder i dette øyeblikk. (Så håper jeg bare at ikke internettet er utkoblet/gravd over før jeg får lagt inn dette...)

Drivhusboka kom i dag. Den er fin. Claus Dalby. Gleder meg. Norske hager gjennom tusen år var verre med, det er jo bare trasige bilder i den, like mye (om ikke mer) hus enn hager på bildene. Blæh. Bom med den, får håpe det er en hagehistorieinteressert som vinner den. (Og jeg håper at jeg ikke vinner... Men det er vel lite håp om uansett.)

Været er ikke koselig, det er hvitt på sundet og regnet pisker på ruta.

Jeg vil forøvrig anmerke at det er rart at ingen har kommentert forrige innlegg. "Finn en feil", men jeg sa jo ikke noe om det. Regnet med at det var ganske åpenbart. Men altså, jeg bestilte frø av en pelargonium, hvis ingen fikk med seg det. Om det spirer, så blir det første pellis i dette hus.

Jeg skal ellers ta bort litt topper på gubbens coleuser, plante i små potter og se om det blir noe av dem.

torsdag 23. oktober 2008

Kjapp ja! Frøbestilling Arp!

En times tid fra forrige innlegg, så har jeg altså sendt en frøbestilling som må inn i dagbloggen. Bestilt fra Arp's i Danmark. De har halv pris nå på en del frø, oppdaget jeg.

1 stk. Rødbeder 'Boltardy' Beta vulgaris (14006) á 6,50 - Ialt: DKK 6,50
1 stk. Rødbeder 'Monokel' Beta vulgaris (14134) á 8,75 - Ialt: DKK 8,75
1 stk. Kanelbasilikum - Ocimum basilicum 'Cinamonette' (14227) á 6,75 - Ialt: DKK 6,75
1 stk. BabyMajs' Minipop F1' Zea Mays (14169) á 11,25 - Ialt: DKK 11,25
1 stk. Bønnespire 'Mung Beans' Vigna radiata (14198) á 12,00 - Ialt: DKK 12,00
1 stk. Bønnespire 'Fenugreek' Trigonella foenum-graecum (14199) á 8,75 - Ialt: DKK 8,75
1 stk. Bladbede 'Bright Lights' Beta Vulgaris (14015) á 10,75 - Ialt: DKK 10,75
1 stk. Scabiosa 'Drumsticks' - Stjerneblomst (12043) á 5,75 - Ialt: DKK 5,75
1 stk. Salvia sclarea - Muskatel-salvie (12087) á 8,25 - Ialt: DKK 8,25
1 stk. Rudbeckia 'Cherokee Sunset' - Håret solhat (12086) á 10,75 - Ialt: DKK 10,75
1 stk. Nemophila 'Discoidalis' - Øjeblomst (12030) á 8,25 - Ialt: DKK 8,25
1 stk. Aquilegia 'Blue Bonnets' - Akeleje (13002) á 15,00 - Ialt: DKK 15,00
1 stk. Salvia 'Purple Prince' - Salvie (4207) á 14,25 - Ialt: DKK 14,25
1 stk. Salvia 'Blaze of Fire' - Pragtsalvie (4204) á 9,25 - Ialt: DKK 9,25
1 stk. Pelargonium 'Black Magic Red F1' - Pelargonie (4133) á 17,50 - Ialt: DKK 17,50
1 stk. Capsicum annuum 'Firestorm' - Prydpeber (4050) á 8,75 - Ialt: DKK 8,75

To stk hageblad ankommet

Dette er altså min Delphinium Funeral Parlour som jeg har lagt tråd på hagegal om. Ikke særlig svart denne, nei.

Jeg har gått lenge og ventet på hageblader nå, i går kom endelig Hagetidend med den der flotte krukkesamplantningen til Marosa. Og i dag så kom Hagen for alle, så nå har jeg to blader. Ikke for det, jeg fant ikke så veldig mye som fenget i noen av dem, det er vel litt typisk når det er utenom sesong, men.

Ellers så håper vi å få gravd drivhustomta ferdig i det minste i løpet av helgen. Eventyreren (han som skal grave) håper det blir i morra, men gubben tror nå ikke helt på det og jeg har i grunnen avskrevet det helt. Jeg foreslo å lokke ham hit med middag men det hadde gubben allerede tenkt ut selv. Tror ikke det holder, men det er jo verdt et forsøk.

Så har jeg i grunnen sprukket i forhold til frøbestilling, ja ikke at jeg har sendt bestilling ennå men jeg laget prøvebestilling på jobb i dag så det er like om hjørnet. Jeg falt totalt for en klatrende dicentra, gul med noe rødaktig på. Ja, ikke at den går her men. Og ikke at det er dét frøfirmaet jeg skal bestille hos heller forsåvidt, men da jeg så den bestemte jeg meg for at jo, jeg skal handle frø i år likevel - nå. (Jeg visste jo forsåvidt, for jeg har bestemt at jeg skal ha rødbeter i år og da er det en fordel med frø. De kommer neppe av seg selv.)

Ellers så har det dukket opp i oversikten over mine blogger, at det er ei som følger bloggen min. Hva hun har gjort for å komme i den oversikten vet ikke jeg, men det var jo veldig koselig. :)

onsdag 22. oktober 2008

Shopping, shopping, shopping!

Dagens bilde er for at Tonemeia, hvis Tele2 samarbeider i dag, skal få sjekket om den grønne larven hennes er samme sort som jeg har funnet flere av i det siste. Og om noen vet hva dette kommer til å bli så er det stas. ;)

- I dag har jeg shoppa. Det er jo sånn på hagegal at folk legger ut tips om det ene og det andre som kan handles, både i butikker og nett. Og folk blir fristet. Inkludert meg. Nå har det ligget en tråd lenge om et fint drivhus de selger på Clas Ohlson, til redusert pris. Og jeg har lurt på om det er noe poeng å kjøpe minidrivhus, nå når jeg er i ferd med å få _skikkelig_ drivhus. Men så sto det plutselig det ene og det andre som dette kunne brukes til, og vips så jeg nytten i det. Og så kikket jeg etter hva slags andre ting og tang de kunne ha der, det er jo snart jul.

Vips så hadde jeg funnet et par kalendergaver for en kollega, så var hun med å spleise på porto... Og jeg fant en hekksaks som går på batteri, hadde til og med hørt merkenavnet (Bosch) før. SMS til gubben, han var med. Ja nå vet jo ikke jeg hvem av "mine" som leser dagboka her, det kan jo være noen julegaver der, men jeg har da kjøpt både stylter, hoppeballer og væreksperimenter... (Det siste var riktignok for min kollega.) I tillegg til 3 minidrivhus, 1 hekksaks og 1 regnmåler... Sånn går det.

Og ennå har jeg ikke sprukket i forhold til frøbestilling. Det går faktisk HELT fint, men jeg lurer på den dagen jeg setter lokket på frøboksen min evt. fjerner den fra stuebordet... ;) Her den står nå er den en fin påminnelse - trenger eeegentlig ikke mer frø nå.

Så er jeg ennå litt snurt for hun kjipe (griske) dama som ikke ville selge meg gyngestolen. Men jeg skal finne en finere OG billigere gyngestol bare for dét. Men nå står det ikke om, nå kan jeg vente til jeg ser om jeg faktisk får plass i drivhuset... ;)

tirsdag 21. oktober 2008

Psss, ingen gyngestol.

Nei det ble ingen gyngestol på meg. De ville ikke selge til minstepris nå, og det skjønner jeg jo for de kan jo få mer for den til våren hvis det er andre folk der da. Vel, det blir ikke meg som betaler mer enn minstepris for den (ikke skal jeg by den opp heller), den var ikke SÅ fin.

Det er umulig å få fatt i beinmel her i butikken. De vil visst ikke få inn på denne tiden, for da blir det så mye å lagre og det er jo ikke bra å ha det lagret over vinteren. (Jeg måtte jo spørre hvilken tid på året de kunne tenkes å ha sånt... Jeg har jo kjøpt på høsten før, men... Da var sjefen tilstede og fikk fatt i på et lager noe sted.)

Men jeg skulle jo helst plantet peonene nå. Men så må jeg jo i så fall ha plass også. Hmm. Og så endte jeg jo opp med, siden de ikke hadde beinmel mener jeg, å kjøpe noen tulipanløk til halv pris. Kjøpte samme gule som i fjor, de var kjempebra til snitt. (Monte Carlo het de.) Og så kjøpte jeg noen som var gul med litt rødt i, tenker de blir fine sammen. Må bare huske på å få klæsja dem ned. :9

Ja nå får vi se, stol eller ikke stol?

Sitter og venter på at klokka skal gå, så jeg kan dra på jobb. Det er et forferdelig drittvær, regnet pisker på ruta. Gjør ingenting å måtte på jobb da. I går avspaserte jeg noen timer, så jeg fikk gjort litt småtteri. Regner ikke med å få gjort særlig i dag - men jeg skal gjøre klar noen frøposer til frøboksen kommer. ;)

I går fikk jeg forøvrig telefon. Min mormor hadde lest i bloggen min at jeg hadde vært på loppemarked og kjøpt glasskavler! Hun har visst stående en hel balje med ukjent (men stort) antall... De hadde stått der i flere tiår, så tauene var råtnet på de fleste så jeg kan ta dem av med god samvittighet. Det blir nok noen flere kavler i hagen min til neste år enn det var i år, ja. ;)

Og hva gyngestolen angår, så er det visst et lite håp om at jeg kan få en insider til å handle den nå i oppryddingsfasen. Jeg får håpe at de har dårlig plass på lageret, så de vil selge den til minsteprisen. ;) Vi får se. Om ikke så finnes det vel andre stoler. Men det var god gynging på denne!

I går fikk jeg forøvrig sjekket hvordan det ser ut når en full kompostbøtte havner på gulvet. Det er ikke å anbefale, ikke sjekk det! Jeg fikk en haug med krabbeklør nemlig og så måtte jeg renske alle klørne men så skulle jeg se på tv, derfor flytta jeg den benken som står på hjul. Oppå der sto en full kompostbøtte... Og der sto etterhvert også en full bøtte med tomme krabbeskall. Da jeg skulle trille benken tilbake tok den helt overbalanse, så alt føyk i gulvet! BLÆH!!! Disgusting!

Men krabben var god. Det er klørne som er aller best, og her var jo bare klør. :)

Og hva drivhus angår så er det visst ikke den enkleste sak å få fatt i mer drensrør, det kan visst ta sin tid sånt. Men nå var det noe annet det sto på egentlig, husker ikke hva. Kassen til drueplanten er snekret, den ble visst 50x50cm. Håper det holder. Den burde i hvert fall ikke være mindre tror jeg.

mandag 20. oktober 2008

Forberedelser for neste år

Riddersporen på bildet tror jeg blir skikkelig fin til neste år. Jeg aner ikke hvor den kommer fra eller hva den er slags kar, men se på den fine fargen på knoppene! Den rekker ikke å blomstre i år, så den har nok vært av årets sådd hos noen. Tror ikke det er meg.

Nå har jeg rydda litt mer på planterommet. Undervanningsbrettene skal rengjøres skikkelig, og så skal vanningsmattene vaskes. Skikkelig, i maskin. Jeg tar sjansen, jeg kjøpte ekstra matter da jeg kjøpte brettene, så om det går galt så har jeg nye liggende klare.

Så har jeg drept 1 stk stevia. Tror jeg. Jeg har vært litt treig med å få satt den i større potte, noe som medfører at den har tørket inn fort. Og nå var den helt plutselig tørket helt inn! Hjelp! Har klippet den ned og satt den i "kuvøse" under plantelyset, håper den skyter nye skudd. Det var grønt inni stilken i hvert fall så jeg har ikke avskrevet den helt. Har en stikling stående men den har ikke skjedd noe mer med ennå. Krysser fingrene, jeg vil ikke bli uten stevia.

Så har jeg spadd opp euphorbiaen min (fireglow). Det skal jo ikke være bed mer der den sto, men jeg måtte ordne før jeg legger igjen til plen. Den skulle berges. Jeg ser at det er nå på høsten den gjør klar skuddene, det lå masse skudd nedi der og ventet. Litt usikker på hvordan det går med den til våren da, når jeg har maltraktert den sånn nå, men. Det får gå seg til. Har klæsja masse røtter ned i et potte også, for å ha til loppemarked. Får se om det blir til noe.

Ja, og så fant gubben ei stor potte med masse tulpanløk i går, som jeg ikke hadde fått ned. Den hadde jeg lett etter men ikke funnet, konkluderte til slutt med at jeg hadde satt dem ned men glemt det. Vel, nå ER de satt ned, i en av pallekarmene. De blir til snitt, de der, mix-rester fra årets.

søndag 19. oktober 2008

Full action-dag, men ingen drivhusgraving

Delvis som ventet så ble det ikke noe av gravingen til drivhus, fikk aldri kontakt med han som skulle gjøre det. Men jeg skulle jo uansett ikke grave, og har fått gjort mye av det jeg hadde planlagt. Jeg har nemlig fått vasket masse potter! Det er første gang jeg har gjort seriøst, egentlig. Vasket massevis, de aller fleste av sånn "hard" plast. De der små har jeg ikke giddet, for det første fordi de er så fryktelig mange, for det andre er de billigere å kjøpe fiks ferdig, og for det tredje synes jeg de er så spinkle at jeg regner med de går i tusen knas hvis jeg skal vaske dem. Så de unngikk vaskebaljen de, stakkar. Har også vasket brettene, utenom de store undervanningsbrettene. Skal ta de også for meg, og så vaske mattene i vaskemaskinen har jeg tenkt. For jeg hadde nemlig lus på planterommet i år og det var noe helsikes greier. Rudbeckiaene mine ble det rett og slett aldri noe av, de ble helt oppspist av lus. Så nå vil jeg desinfisere det meste hvis det går.

I dag fikk jeg tatt bilder. Riktignok begynte jeg uten kort i kameraet i dag også, men husket gårdagens fadese og sjekket før jeg hadde tatt noen fancy bilder. ;) Så i dag ble det faktisk litt fine bilder - dog ikke med rim, for det har vært en mild natt tydeligvis.

Jeg glemte muligens i går å nevne, at det var en gyngestol på auksjonen. En koselig gyngestol som hadde passet fint i drivhuset... Ikke var det noe fislegynging på den heller, man kunne lage seg god fart. (Muligens litt risikabelt i et drivhus, men...) Minstepris var 300 kr. Men jeg tenkte som så at den kom sikkert til å gå mye dyrere, så da jeg hadde fått tak i den glassvinballongflasken så dro vi hjem, vi. I dag har jeg fått rapport om at stolen ikke var gått... Jeg ville altså fått den for 300 kroner om jeg hadde vært der. Eller om jeg hadde fått vite det litt før og kjørte tilbake eller fikk noen til å kjøpe den i dag... Skitt. Jaja, får håpe det dukker opp flere stoler. ;) (Det er jo faktisk mulig at den er der til våren også, de pleier å lagre det som ikke går ut på første forsøk.)

Ja, det er artig å planlegge drivhus og handle inn ting jeg skal ha der. Ikke at jeg har handlet mye til nå, men jeg tankeshopper mye, hi hi. Surfer og kikker og planlegger og vurderer. Dette blir en artig vinter sånn sett. :) Det negative er at gubben har konkludert med at dette blir mye dyrere enn han trodde, nå vet ikke jeg hva han har tenkt men det aner meg at det blir dyrere enn mine regnestykker også. Jaja.

lørdag 18. oktober 2008

Sånn passelig irritert nå

I morges var det rim på bakken. Det var flott selv om det innebærer at det har vært frostnatt, for da kunne jeg ta massevis av fine bilder, blomster og strå med rim på. Det kan bli kjempefine bilder. Nå skulle jeg akkurat sette meg her for å laste bildene inn på maskinen, og åpnet luka i apparatet for å ta ut kortet.

Null kort. Ingen bilder er lagret på apparatet.

Dette gjør meg sånn passelig eitrende forbannet. Ixusen gir tydelig beskjed når det ikke er kort i kameraet, jeg tror til og med den streiker. Men dette nye, fjonge kameraet, gidder såvidt å gi beskjed. Og hvis jeg stiller på noe i full fart før meldinga egentlig har rukket å komme opp, og det gjør jeg gjerne når jeg har det travelt, så forsvinner den bare og så later det som ingenting. Åh!!!

Jeg tror det er første gang jeg har håpet på en frostnatt. Om det blir det, så får jeg ny sjans i morratidlig, nemlig... Men nå vet dere i hvert fall hvorfor dette innlegget kommer uten bilde. :( Det er Canon som har skylda.

Ellers så har jeg vært på loppemarked i dag og kjøpt meg 15 glasskavler. (kuler) Det sto ti kroner på lappen men jeg fikk pruta dem ned til fem kroner stykket, for jeg mente å ha kjøpt dem for det før. (Men nå mente mannen at lappen med 10 kr/stk hadde stått der i årevis, men da har jeg prutet før også...) Så var det minstepris 80 kr på en vinglassflaskeballong, og den kjøpte jeg til 100 kr på auksjon. Og det var det jeg kunne tenke meg å betale for den, maks, for den var brun og jeg liker de grønne best. Men det var en grei deal.

Kjøpte meg også en flettaboks med lokk, som jeg skal ha i drivhuset. ;) Oppi der skal jeg legge litt småtterirot. Og så kjøpte jeg tre kurver, sånne som juledekorasjoner kommer i. De kosta 5 kr stykket, så da tenkte jeg at det var jo billig pris, da kjøper jeg jo bare et par løker, henter litt mose og sånt og planter oppi, vips fin premie til julemøtet i hagelaget?

Så har jeg vært innom hverdaglisv.no, den egentlige butikken, de har mye fint altså. Og så har de en portal som jeg ikke tror ligger ute i nettbutikken. Gubben syntes den så solid ut, han hadde ikke tro på at vind skulle klare å ødelegge den. Fant også ei tavle, den kunne jeg tenke meg å ha på arbeidsbenken. Men kjøpte ikke. Jeg skal tenke på det.

fredag 17. oktober 2008

Jo, det blir ny utgraving

Da har vi hatt en fyr for "konsulenthjelp" (en kompis gubben har i gravebransjen), og resultatet er klart - det skal graves mer. Ikke spør noe om hvorfor ikke konsulenthjelpen eller konsulentgraving skjedde før innleid minigraver, jeg vet ikke.

Vel, ellers så hadde fyren en vill hund som ikke så forskjell på plen og bed, og som pisset på skogskjeggen, en god grunn for å ordne seg kun opphøyde bed. Verken sauer eller vill hund har ennå klatret opp i Magnar-bed, men disse som er i plenhøyde er det ingen av dem som registrerer.

I morra er det jeg skal på loppemarked. Håper de har noe kule hagegreier der, i tillegg til glasskavlene jeg skal ha.

torsdag 16. oktober 2008

Drivhusbøker på vei - i hvert fall en.

I går bestilte jeg drivhusbøker. To stykker. Den ene bestilte jeg i en bokhandel her til lands, og den var på lager så den kommer. Men, den andre måtte jeg til Sverige for å finne. Og det var så, de hadde to på lager så helt greit. Men så kom det ingen bekreftelse. Jeg sendte mail, for jeg skjønte lite av hvordan dette skulle betales også nemlig. Og så fikk jeg endelig svar - da driver hun jammen meg på og flytter lageret (dårlig unnskyldning) og hun trodde det var slut på boka mi!!! Hallo, det går an å ha EN feil men det sto jo at hun hadde TO. Om hun manglet den ene burde hun finne den andre, liksom. Vel, om någon dag skulle jeg få et bedre svar eller hva hun skrev. Vi får se.

Nå kommer gubben en tur hjem, han håper å få gjort noe i helga. Vi er litt avhengig av at han får låne traktor og hente pukk i morra da. Men kanskje det går.

Ellers lite fres i meg for tiden. Hadde sukkererter til middagstilbehør i dag. Det er godt. Det bør man ha i hagen hvert år, huskelapp til meg selv. ;)

onsdag 15. oktober 2008

Primula secundiflora

Jeg tror dette er en Primula secundiflora. Det står lecundiflora på lappen, men da tror jeg at jeg har fått en helt ny plante for jeg fikk ingen google-treff på det navnet. ;) Så da tar vi det navnet som er én bokstav ifra. Den ser ganske fin ut, synes jeg. Glemte å sjekke om det er en av de som dufter, sånne primulaer foretrekker jeg. Men fargen var i hvert fall fin.

I dag har jeg bestilt meg ei ny bok. Om drivhus. Må jo ha noe å lese i framover. ;) Har også bestilt hovedpremie til fotokonkurransen i hagelaget, det ble den ett eller annet om norske hager i tusen år eller noe sånn. Den hørtes fin ut på det som står på forumet om den, og omtale. Håper det er fine bilder i den også. Nå må jeg bare huske å brenne en ekstra CD med alle bildene til Harstad, sånn at de kan få bildene til gjennomsyn. (Hagelaget der er jury i konkurransen)

Ellers, ingen sauer her i dag. ;) Jeg skulle rydde og ordne litt i huset, men er slapp for tiden. Ble fryktelig kvalm på jobb i dag men det gikk bra etter jeg kom heim så jeg er nok ikke sjuk. Men jeg har null energi, lurer på at kanskje lyslampa bør komme fram før det er helt vinter.

Jeg vet forresten hva jeg skal på lørdag som kommer, det er noe jeg gleder meg til. Loppemarked! :) Da skal jeg kjøpe meg flere glasskavler (i sommer fant jeg ut at jeg hadde mange færre enn jeg trodde) i hvert fall! Håper de har noe annet jeg får lyst på også. :) Og så skal jeg innom den butikken jeg linket til her om dagen, hverdagsliv.no. De har jo ett og annet, vet ikke om jeg skal ha noe men jeg har i alle fall lyst til å ta en nærmere titt.

Bare et par dager igjen nå så er det jo helg. :)

tirsdag 14. oktober 2008

Ingen sauer innom i dag. Såvidt jeg vet.

Sauene har flytta. Nå har de lenger vei hit, om de lurer seg ut av gjerdet. Det er dessuten en annen hage imellom, he he.

I dag kom det blad fra blomstervenners klubb, jeg har visst meldt meg inn der. Ikke betalt da, men plutselig kom det blad så de må nå ha fått innmeldingen i hvert fall.

Så har jeg bestemt meg for å så rødbeter til neste år. De høres kule ut. Særlig hvis det finnes noen som er litt stripete.

Drivhuset går det ikke framover med. Gubben er stort sett på havet. Bare innom og sover eller spiser, sånne raske turer mens de er i nærheten og leverer. Men neste gang er det visst hans tur å ha fri når de leverer, så da kanskje det skjer noe. Håper det. Han syntes forresten at den coleusen han fikk da jeg var på forumtreff, var blitt fryktelig stor allerede. Det har han jammen rett i. Tror kanskje jeg bør ta toppen på den nå, ellers kommer den til å bli superlang. Men skal man gjøre det?

mandag 13. oktober 2008

Jævla drittmøkksauer!

Jada, de hadde rukket å tråkke over ventebedet før de ble inngjerdet. Og gjett hva? Den ene er allerede kommet seg ut igjen!!! Grrr. Jeg skal ha fårikål til middag så snart som råd, bare for å avreagere. Har ingen betydning at det blir feil sau jeg eter. (Det er vel ikke lov med tjuvslakt, selv om de kommer inn på egen tomt antar jeg.)

Men jeg har fått satt ned hvitløken Alexandra, og det er jo strålende. Det var den ene planen jeg hadde for i dag, så.

Ha ha ha, den som ler sist ler best

Da jeg dro på jobb i morges så gikk de to gårdagsnevnte sauene og spiste i grøfta igjen, og jeg har sittet i hele dag og lurt på hva de kom til å finne på i hagen min mens jeg var på jobb. Men da jeg kom hjem var det et kjekt syn som møtte meg - naboen har flytta sauene, og da tatt disse to inn sammen med de andre igjen går jeg ut fira.

Og det kuleste - er at nå har han dem inngjerdet like bortfor her, akkurat der sauene pleier å hoppe over grøfta til meg. Så nå kan de gå der, og se på alt gresset som selvsagt er mye grønnere på min side av gjerdet. Og de deilige plantene - de ikke får. HA HA HA! Jeg godter meg. Så til pass for dem.

søndag 12. oktober 2008

Sauer er noen frekke dyr!!!










Ja, bildene taler i grunnen mye for seg selv. Om noen skulle tro at jeg lå i buskene og lurte på dem da jeg tok disse, så kan jeg avkrefte det. Saken er den, at jeg holdt på i kaosbedet og spadde og styrte, da disse her kom tuslende nedover langs veien til naboen. Men det var da helt greit for meg, det var masse mat der på andre siden av grøfta, så jeg gadd ikke jage dem hjem igjen, jeg regnet med de ville holde seg der borte - jeg var tross alt ute.

Så feil kan man ta. Plutselig jeg satt og sloss med noe fandensmakt i bedet, så hørte jeg noe som raslet like bortfor meg - da sto altså disse to peningene og spiste av nicotianaen min, ja dere ser på første bildet. Dere ser også hvor lang tid det tok før jeg kom meg av sjokket og fikk opp kameraet av lommen...

Jeg sa "hallo der, den der går ikke!" men de reagerte overhodet ikke. Så sa jeg "det der har dere slett ikke lov til, hut dere heim", og da snudde ene sauen hodet mot meg, og så ut som han tenkte "hva i huleste gjør DU her midt i mitt matfat, egentlig?". Grrr. Og så snudde han og klauvet bort til Magnar-bedet.

Det som skjedde etter bilde to var "husj, husj, tramp tramp" fra min side, og da skjønte de endelig alvoret. Jeg vurderte å true med kjerringa til naboen, men det ble ikke nødvendig. Siden har de ikke vist seg.

Og det bør de ikke heller. Ja, jeg bare minner om at det er snart jul, så selv om de har klart seg gjennom halve fårikålsesongen, så:
http://sagaesgarden.blogspot.com/2008/10/makaber-spk.html

lørdag 11. oktober 2008

Joda, jeg kom i mål! Og ble kvitt frøene

Det er pittelitt ljug at jeg kom i mål i dag, jeg glemte å plante hvitløken mens jeg var ute. Men jeg kom i mål med frøboksen. Jeg fikk nemlig bursdagsgaven fra gubben i en eske med passe størrelse, og den har jeg i dag laget rom i, som passer til frøposer. Så gikk jeg gjennom alle frøposene, og fant en del som jeg ikke ser for meg at jeg kommer til å så de nærmeste årene. De er nå fordelt i to konvolutter som blir sendt på mandag. :) Var greit å få gitt dem bort, heller enn å kaste. Om ikke alt spirer like bra, så blir det nok noe av noen av dem.

Jeg har fått alle staudene fra Jensen i jord nå. Det gikk i noen omganger imellom elingene, men til slutt var jeg i mål. Har satt en del potter i pallekarmer og brett også. Men jeg har en del krukker igjen å tømme. Det må gjøres nå snart.

Ennå usikker på om jeg skal overvintre de nyanskaffede peonene inne eller ute. Jeg har jo ikke plass, egentlig. Så kanskje kjelleren er like bra for dem. Usikker.

Pissregn, men opphold innimellom - som utnyttes!

Her er bilde av årets tigerlilje... Sånn bare for å ha vist den også. ;)

I dag er det kjipt vær. Vinden er ikke helt for jævlig, men innimellom regner det noe så helt fantastisk. Men så oppdaget jeg et øyeblikk at det var opphold, så jeg kledde på meg og raste ut. Fikk tatt litt bilder først, og så begynte jeg å grave ned stauder.

Fikk gravd ned omlag halvparten av Jensen-staudene, og et par rosestiklinger. Så begynte det såvidt å regne. Jaja, jeg kan jo ta en pause og gå inn tenkte jeg - og gjorde så. Ikke før kommet inn så DUNDRET det på taket - hadde jeg ventet et halvminutt (satt ned den ene ekstra stauden, som jeg faktisk vurderte å gjøre) så hadde jeg vært våt til skinnet. Og nå har det akkurat begynt å blåse kraftig i tillegg til plaskregnet. Jaja, jeg fikk utført oppdraget halvveis, det er ikke så verst.

Var en runde og kikka på hodelykter i butikker i dag. Fant ei flott ei til ni hundre kroner som jeg aldri i livet kommer til å kjøpe... Så mye bruker jeg ikke hodelykt. Ekspeditøren i ene butikken inviterte meg med på skolageret, og da vi kom inn der slokka han lyset. Ja, det var jo selvsagt lyktene som skulle demonstreres da. Den han anbefalte meg først viste seg å bare være en fislelykt, så jo ingenting der inne. Mens den til ni hundre... Åh. Den var flott. Jeg ender nok opp med mellomtingen. ;) Men det ble ikke i dag.

fredag 10. oktober 2008

Denne vil ikke blomstre!

Jeg har jo visst at det var seint i år. Først var ikke våren spesielt tidlig ute, og så har sommeren fulgt på med fint og tørt vær, men iskald vind og lav temperatur. Så tigerlilja kommer ikke til å blomstre i år, dessverre. Dette er bilde fra et tidligere år.

Jeg har en annen lilje også. Jeg kjøpte en eller annen i år, som jeg ikke har merket. Jeg husker bare at da jeg kjøpte den, trodde jeg den skulle være veldig kul. Jeg trodde ikke at den var stor nok til å blomstre i år, jeg. Men det er den. Den bare REKKER det ikke den heller!!! Ja, jeg er sånn passelig ørlite frustrert over det der nå. Jeg skulle så gjerne sett den i år, og nå står den der altså med fin knopp - som ikke rekker å komme ut. Søren klaske, altså.

Da jeg kom ut døra på jobb i ettermiddag, var det oppholdsvær og blå himmel innimellom skyene. Jeg har bare 3 kilometer heim omtrent, men det ble altså mørkere og mørkere, og fra yr til regn til plask og pessregn. :( Menmen, så fikk jeg laget og spist meg middag, og etterpå gikk jeg meg en tur ut. Nå har jeg plassert en del potter her og der i pallekarmer. Ingen planer om å få alt ned i jord i år nei.

Så funderer jeg på om det går an å lage ferskingkurs. Har allerede laget forslag til kursplan, men de planene sier egentlig ganske lite. Jeg må lage et hefte i så fall, med nærmere innhold. Vi får se hvor lang høsten blir, hvor mye tid jeg får til overs.

Krysser fingra for ok vær i morra.

torsdag 9. oktober 2008

I alle dager


I dag fikk jeg meg en overraskelse. Hverdagsliv er det en nettbutikk som heter, der har jeg vært innom tidligere og kikka, men ikke bestilt noe. I dag viser det seg at dette er faktisk en butikk jeg kjenner som befinner seg i nabokommunen (heimkommunen min), en butikk jeg alltid har likt å stikke innom. Faktisk den ene butikken i området jeg veit som har hatt rosebue til salgs... Det hadde nå vært litt teit om jeg hadde bestilt postordre fra den butikken, he he. Men nå skal jeg innom der ved første anledning, hun har ting jeg har lyst på.

Været i dag ble som ventet, ikke som planlagt. I går var jeg på kurs på jobb til det var mørkt ute - knallvær. I dag kom jeg heim til normal tid - drittvær. Men det var en fordel med det også, for da kunne jeg sovne av og sove i flere timer med god samvittighet. Det trengte jeg, nemlig. Kurs og søvnmangel i helga, og flere dager med kurs etter jobb nå i uka - jeg gikk på reservebatteri. Nå håper jeg bare jeg får sove om en times tid, så skal jeg være i fin form i morra. :)

Litt har jeg imidlertid gjort, også hagemessig. Jeg har jo fått litt planter nå i det siste, og nå har jeg skrevet lapper til dem. Jensen er jo fantastisk, han legger skikkelige lapper med plantene, men de er hvite med svart på og jeg opererer med svarte lapper med hvitt på. ;) Så var det noen flere også, blant annet hvitløk Alexandra fra planteklubben, de må jo merkes godt. Er spent på dem.

Eller så har det gått unna på hagelagsløkene nå på slutten. I skrivende stund er det kun to poser tulipaner igjen, av hele sulamitten. Jeg er veldig glad det er over, for å si det sånn. ;) Gleder meg til våren, jeg tror nesten vi må ha hagevandringer hver dag, for alle hager i Sortland kommer jo til å bugne av vårblomstring. :)

Og om noen lurer på bildet, så er det timian med rim.

Test

Nå tester vi bare hvordan denne oppdateres på hagegals bloggliste

onsdag 8. oktober 2008

Nå skal jeg IKKE ha mer

I dag fikk jeg hvitløksfedd i Posten fra den der planteklubb-tingen. Alexandra, tror jeg den skulle hete. Nå trenger jeg bare lys for å få satt dem, for disse dagene har jeg kommet sent hjem fra jobb og da er det jo mørkt ute. Og gubbens hodelykt er alt for stor for meg, den siger bare ned i ansiktet, særdeles upraktisk. (Faktisk så stor at det samme skjer også med lue på.)

Men jeg har fått tatt dette kule bildet av et roseblad, i morges. Som dere kan se er det rim på, det innebærer vel at det har vært frost i natt. et var svineglatt på vei til jobb, så det stemmer nok bra.

Forøvrig har hagelaget ennå noen fritillaria igjen, om noen har veldig lyst på og ikke har sett anledningen før. Bucharia, Stenanthera og Elwesii.

tirsdag 7. oktober 2008

Pakke ankommet!!! Jippi!

Først og fremst, de siste som har bestilt knoller og løk hos meg, nå er ting underveis. Sendte i dag som brev, så dere bør ha det i morra. :)

Neste nytt er at Jensen-pakken fikk jeg henta i dag. Så mye som jeg har sett i pakken nå, ser det helt greit ut selv om den har vært litt over en uke på tur. Og eska var litt herpa - men han pakker bra, så det gikk fint.
Hvor hen jeg skal sette dem er et annet spørsmål. Mulig jeg må klæsje dem i en pallekarm, fram til våren. Da skal jeg jo ordne skråen, og får masse plass å plante på. :)

mandag 6. oktober 2008

Vant en peon i går!

Dette er vel bildet som viser drivhustomta best foreløpig. Skulle tatt et bedre bilde i ettermiddag, men jeg sovna. Har sånn sett ikke gjort noe hagerelatert i dag, jeg skulle bare slappe av etter helga, og det har jeg gjennomført. ;)

I går var det hagelagsmøte med pionmannen på besøk. Ikke overveldende oppmøte dessverre, om det var søndag eller høst eller hva det vet jeg ikke. Men det var veldig hyggelig uansett, og folk handlet - synes jeg - masse peoner. Selv kjøpte jeg en flott sak. Og så vant jeg meg en rosa villart på lotteriet. :) Ikke verst.

Drivhusmessig lurer vi på hvor dypt vi må. Vi skal jo ha sånne markplater som isolerer, og da skal man ikke trenge å gå like dypt. Men... Vi vet ikke helt. Litt skeptiske. Det er nå gravd ned til leirgrunn, vannet renner ikke akkurat bort så godt.

Nå skal jeg begynne å sjekke hva det koster for flybilletter. Vi har altså fått en helt utrolig komite for neste års forumtreff, tenk å allerede ha ute en tråd om neste års treff! Huhei hvor det går, liksom! Ser veldig spennende ut synes jeg. Men det er jo langt, vanskelig å få til uten minst en dag fri fra jobb. Vi får se.

Gubben har jobba MASSE!

Gubben j obba masse i helga med å grave ut drivhustomt, og legge rør med ledning og vannslange. Me n siden j eg vil ha mest tekst i denne hagedagbloggen, så har jeg flytta bildeinnlegget til villvoksbloggen. Jeg tenkte meg ikke helt om da jeg la det ut, jeg har jo egen drivhuskategori her, var nok derfor. Men nå har jeg laget drivhuskategori i bildebloggen også. ;)

lørdag 4. oktober 2008

Jippi, gjett hva jeg har funnet!!!


Sann passelig irritert for at SAS-hotell i Tromsoe har idiotisk tastatur uten norske bokstaver og tegn plassert paa merkelig sted, men det faar gaa som det gaar. Det er i hvert fall aarsaken til at dette ser rart ut.

-Saa til saken! Jeg er som nevnt i Tromsoe i helgen, paa kurs. Lite med pauser, men jeg fikk en liten halvtime jeg kunne springe rundt paa. Det bar rett til Army Shop for aa se etter feltspade, den gamle var jo knekt helt av, og lite haap om reparasjon. Jeg hadde forsaavidt ogsaa veldig lite haap om aa finne en i butikken der, og enda mindre etter aa ha gaatt noen (!) runder i butikken. MEN jeg ga ikke opp, og begynte aa sjekke krinkler og kroker mer og mer noye - og JIPPI!!! Bak noe greier ved kassen stakk fram noe som kunne minne om et skaft! Og jippi, det var riktig blad paa den!!! Den siste er naa kjopt. :) Det er den beste plantespaden som finnes, passer meg perfekt!!!

Saa vimset jeg rundt og kikket, men saa fant jeg ikke flere butikker i passende naerhet til hotellet, og returnerte. Like for hotellet saa jeg et skilt med "antikvariat", og jeg kom til aa tenke paa boka som "alle" leter etter, nemlig "Urtehagen paa Knatten". Jeg var litt tidlig ute i forhold til motet, og fant ut at det var jo greit aa bruke fem minutter paa aa sjekke om de hadde den, saann at jeg kunne slippe aa vente paa moetet. "Joda, den har jeg i hvert fall hatt inne", sa mannen. Jeg var passelig sjokka, saa jeg sto helt i ro mens han forsvant paa loftet for aa lete.

Mannen kom ned med bok! :) Saa naa reiser jeg hjem med boka til flylektyre, og feltspade i kofferten. Saa var det jammen verdt aa ta turen likevel, selv om jeg egentlig heller skulle holdt paa i hagen enn aa dra paa kurs denne helga. ;)

Gubben tar visst bilder av drivhusprosessen, som gaar sin gang mens jeg er borte. Har ikke hoert om at noe har gaatt helt skeis, saa jeg tror det gaar forelopig bra!

fredag 3. oktober 2008

Nå starter vi

Minigraver er ankommet, så nå starter arbeidet med å grave ut for drivhus hvert øyeblikk. Planen er at vi skal jevne ut området rundt drivhuset litt, så det blir passelig flatt. Muren kommer nok litt oppafor bakken i nerkant, men sånn må det bare bli. Jeg får pynte den med noe, vet ikke hva men. 

Gubben har snakket om noe isolerplater, jeg tror det er i bunnen han har tenkt det. Og så lurte han på om det gikk an langs veggene også, jeg har ikke peiling. Muren blir støpt hele greiene, tror jeg. Han fant ikke helt ut av de Leca-greiene, og ingen å spørre foreløpig. Muren skal være sånn at gulvet blir 50 cm nedfor sokkelen, sånn at det blir to trinn på 25 cm å gå ned. Det tror jeg skal bli sånn passelig. Men muren i seg selv må være litt høyere, sånn i tilfelle jeg skal ha heller eller noe som bygger i høyden inni.

I nordenden, altså motsatt ende av døra, der vil jeg ha en drueplante. Men den kan jo ikke plantes i singelen, det er jo klart. Så her må jeg ha jord. Det som er planen er at vi lager en "binge" helt fra nederst, sånn at jorda går helt ned til opprinnelig jord. Så fyller vi pukk og singel rundt bingen, og har jord oppi. Vips har jeg et bed i drivhuset uten at jeg har måttet forhøye noenting.

Høres disse tingene ut som noe som kan funke, eller har noen lure innvendinger?

onsdag 1. oktober 2008

Posten er seg selv lik!!!

Jeg venter på planter fra Jensen. Har fått sporingsnummer og alt, men det tok sin tid og da det kom mer info var pakken i Bergen? Hørtes rart ut, men jeg tenkte at den må da vel til Fauske da, for det er rart å sende en pakke fra Kristiansand, til Bergen, til Oslo, til Fauske. Ja, det ER rart. Avvik i produksjonen kalles det, og årsaken er "feilsendt". ;) Jada, så da kommer vel plantene over helga en gang?

Ellers, så har vi sluttsalg i hagelaget. Brev er ikke så dyrt å sende, så om noen av dere jeg kjenner har ekstremt lyst på en av trilliumene eller fritillariaene, så kan det være at jeg kan ordne noe så lenge vi har igjen. ;) Noen sorter har vi en del av. Se nettsiden for utvalg. 

Har vært flink i dag også!


Ja, har da vært flink i dag også, jeg. Jeg har satt ned masse løk, trodde faktisk bare at jeg hadde tre trillium, Iris Katharine Hodgkins og en Oxalis igjen, men inne fant jeg to narcisser og en tulipansort til. Men, det er uansett veldig lite i forhold til hva jeg hadde. Hvis været holder seg bra i morra også så er jeg ikke bare ferdig, men jeg kan kjøpe mer løk... ;) (Nå skal jeg jo ha plass også, men... Ja, det kan jeg klare å finne. Litt til får jeg alltids ned. ;)

Gubben planlegger å komme i gang med graving for drivhus på fredag, hvis det går. Han har snakket med kommunen igjen i dag, og nå trengs ikke den erklæringen likevel. Det er litt etter hvem man snakker med, det der. Da er det kanskje mer aktuelt for naboen å skrive under også, når det bare er et nabovarsel. :)

Dagens bilde er et kanarigress som koser med et monsterkongslys. (Jeg holdt forresten på å le meg ihjel da jeg fant en lapp der det forrige monsterkongslyset sto. "Monster" sto det bare på den, og jeg visste med en gang hva det gjaldt.)